Friday, December 18, 2015

ADA APA DENGAN CINTA 2

tim87 | 12:31:00 PM | |
Assalamualaikum korangg!!

Siapa zaman aku tengok citer Ada Apa Dengan Cinta ni angkat tangan? Besttt kann! Tak silap aku masa tu aku masih tingkatan 3, tahun 2002 kot citer ni keluar. Ramaila budak-budak fefeling dirinya Cinta, jadi Rangga, feeling jadi Alya dan sebagainyalah.. Hahaha! Aku? Tak la kot.. Aku suka jalan cerita Movie ni. Plus semua OST cerita ni semua best-best. Zaman tu aku sanggup beli CD. Eh, aku mintak bapak aku belikan.. hihhi.. Pastu kaset AADC masa tu aku beli. Boleh dengar pakai walkman! Fanatik tak fanatik masa tu beb. hehe.. Siap tampal poster dalam bilik lagi. haha. Lagu-lagu semua boleh hafal.

psssttt! zaman skang ada lagi ke walkman ah?


Banyak-banyak scene, scene mana yang korang suka? Aku kalau ikutkan suka semua scene. And the most favourite scene aku masa Cinta disuruh nyanyi kat pentas tu. Dia actually berpuisi tu. Tajuk nya adalah Puisi Tentang seseorang.



Ku lari ke hutan kemudian menyanyiku,.
Ku lari ke pantai kemudian teriakku
Sepi..sepi dan sendiri aku benci
Ingin bingar aku mau di pasar..
Bosan aku dengan penat
Enyah saja kau pekat
Seperti berjelaga jika ku sendiri

Pecahkan saja gelasnya biar ramai
Biar mengaduh sampai gaduh
Ada malaikat menyulam jaring labah-labah belang di tembok keraton putih
Kenapa tidak kau goyangkan saja locengnya biar terdera
Atau aku harus lari kehutan
Belok ke pantai..?

Bosan aku dengan penat
Dan enyah saja kau pekat
Seperti berjelaga jika ku sendiri


Haaaa!! Baru-baru ni dikhabarkan dorang ni baru je selesai penggambaran untuk Filem Ada Apa Dengan Cinta 2 (AADC 2). Maybe tahun depan kot keluar Hero dan heroin tetap sama uolss iaitu Nicholas Saputra ngan Dian Sastrowardoyo! Tapi ada beberapa pelakon lama tak dapat nak join antaranya si kawan baik Cinta tu la si Alya tu. Tak sabar nak tengokk citer ni!!





Dah tengok teaser? now kita tunggu je Filem ni keluar k.. Siapa nak tengok wayang sekali? jom! hihihi.

muahhhciked.

xoxo,
bercakap dengan bintang

No comments :