Friday, July 01, 2016

Selamat Tinggal Hati Merah!

tim87 | 12:17:00 AM | 5 Comments so far
Assalamualaikum korangg!

Tiktok tiktokkk.. Tertido tido aku tunggu detik 12 malam. Haha. Hello Julai!!

Dengan ini aku mengakhiri entry aku di blog ini tengah malam ni. Memang ade yang tanya kenape, tapi takleh nak jawab. And sekali lagi nak gitau, aku takkan delete blog ni, so korang still leh godek lagi info dalam ni.

Walaupun tulisan taklah seberapa, tapi who cares? Haha.

Daripada tahun 2010 berblogging sampai skang, banyak knowledge yang aku dapat dari sini. 1st blog aku dah delete dah. Haha! Krik krik. Blog bisnes kek masa tu. 2009 kot start? Eh tak ingat dah. Daripada post merapu-rapu dampai skang pun merapu lagi. Tapi entry poyo tu banyak dah masuk arkib balik. Haha. Krik krikk. Sampai skang entry yang tak post out dalam draft ade 25! Haha. Semua tergendala. Daripada tak tahu edit blog, tempek sana sini, daripada pakai classic template sampai dah berapa kali tukar jadi la template blog aku yang skang. Hihi. Try and error kata orang. Daripada tak naik traffic blog sampai la naik sikit, kira ok la kan? Hihi. Daripada xde income sampai la ade sikit income daripada Nuffnang yang baek hati sangat.

Thanks jugak to all the followers, silent reader, and semua yang lain. Daripada tak kenal kite leh kenal, share and tukar-tukar pendapat. Komen each other, exchange link, giveaway and watsoever yang ada dalam dunia blogging ni. Setakat tempoh aku berblogging ni, hanya berapa kali je menang giveaway. Haha! Tak sampai kot 10 contest aku menang or dapat saguhati. Hihi. At least cuba. Plus dapat geng geng baru!

Aku sayang korang ketat-ketat sendat sendat dan padat-padat tahu!
Selamat berpuasa dan Selamat Hari Raya Aidilfitri yang akan tiba tak lama lagi.
Maaf Zahir Batin ikhlas dari hati ni.

Kebetulan pulak malam ini merupakan malam Jumaat terakhir pada bulan Ramadan. Bulan Ramadan yang berkat ditambah Jumaat yang berkat. Moga kita hidupkan malam ini dengan ibadat. Aku juga pendosa, bukan yang sempurna.

Selamat tinggal hati merah.

Mmmuahhcikedd!

p/s : betul-betul dah makan hati sangat. Dah selalu makan hati, lama-lama hilang jugak sabar. Hmm.. Sebak bila kenangkan balik. Terasa hati betul mak jemah ni.

Xoxo,
Bercakap dengan bintang.

Thursday, June 30, 2016

Hantu vs Manusia

tim87 | 5:53:00 PM | 1 Comment so far

Truth.


xoxo,
bercakap dengan bintang

Sekelip Mata!

tim87 | 10:20:00 AM | 2 Comments so far
Assalammualaikum korangg!

Arini last day untuk aku post entry kat blog ni. Sempat lagi post entry banyak-banyak until jam 12 malam ni. Sebelum bertukar ke bulan Julai. Haha. Alaaa, tak sempat la kan nak post entry pasal raya nanti. huhu. Walaupun tak lah raya sangat, ermm...

Uwarrgghhh, berat pulak hati kite. Banyak kenangan dalam blog ni tau!

Apa-apa pun, aku stick dengan keputusan aku. Mungkin ada hikmah. Ada sebab aku stop kat hati merah ni. Sebabnya..? Tepuk dada, tanya dada ang! hehe.

Sekelip mata, Dia boleh beri nikmat pada kita,
Sekelip mata, Dia boleh ambil balik dari kita,

Persoalannya, untuk berapa kelip mata baru kita sedar dan hargai apa yang sedia ada?
Atau mungkin, tunggu kita tak mampu buka mata lagi?

Allahu, jauh-jauhkan kita dari mendapat kesempatan yang lambat,

Salah satu nikmat Dia sedang saya raikan sekarang,
Jom ikut saya.

Nah, hakak payung satu gambar lama. hehe.


Selamat Hari Khamis. :)
Sayang korang ketat-ketat, sendat-sendat dan padat-padat.
Mmmmuahhcikedd!


xoxo,
bercakap dengan bintang