Friday, February 06, 2015

FEELING DOWN!

tim87 | 2:09:00 PM |
Assalamualaikum dunia. Salam Jumaat yang indah lagi mulia.

Down. Korang pernah tak rasa down yang teramat amat sangat sampaikan tak boleh lagi nak menanggungnya? Tak dapat kita gambarkan dengan kata-kata. Ermm.. skang Allah SWT uji aku dengan pelbagai cara. Lepas satu, satu yang datang. Banyak dosa agaknya. Astagfirullahal’azim.. Ampunkan hambaMu yang lemah lagi tidak berdaya ini Ya Tuhanku. *sebak*

Seperti biasa aku ni jenis pemendam perasaan. Sebab itu kot, sakit sangat menanggung masalah. Sampaikan buat apa-apa kerja pun aku boleh “hujan”. Honetsly, ini entry pertama aku begini. Agak poyo jugak disitu. Kan? Ok, dah tak hensem disitu. Argghhh! Siess beb, aku jarang nak nangessss camni & aku pun bukan jenis suka nangesss!!! Dulu aku selalu je gelakkan orang, aku cakap kalo nanges tu minah cengeng! Ha! KARMA la ni kot. Tuhan itu adil. Padan muka aku.! Tapi itu la teman baek aku skang, air mata. 

By the way, aku pernah baca satu artikel ni, tapi lupa sumber mana. Begini la bunyik nye :

Untuk menyembuhkan sakit hati : keluarkan semua perasaan, tak perlu dipendam. Menangis jika sedih, teriaklah bila kesal.
Tapiii aku bukan peluahhhhh,.... macamana nii...  ='(

Korang mesti blur dengan ape yang aku nk taip ni kan? Aku pun blur. Jiwa kacau. Tak tahu nak mulakan macamana. Ape yang aku taip ni pun aku tak tahu. Ok, ekceli aku macamni sebab masalah kerja aku. Banyak masalah datang bertubi-tubi sampai tak tahu nak start mana satu. Maybe berpunca daripada aku sendiri yang tak pandai nak manage diri and so on. Sumpah weh, aku tak boleh jadi pegawai! Aku tak boleh memimpin orang kalau aku sendiri yang tak terpimpin. Aku down sebenarnya beb! GIVE UP! Semua yang negative tu ada dalam diri aku sekarang. Aku sedar, mungkin ini suratan takdir aku. Tiba-tiba pulak aku rasa aku salah pilih jalan arr. Salah buat keputusan. Semua ni salah AKU! 

Takde sapa pun yang paham situasi aku skang. Banyak murung, termenung, nanges, pendiam. Arghh, menipu diri sendiri semua tu! Aku kaburkan dengan senyuman dan gelak tawa aku.  Yess! Aku memang kaki gelak sejak azali. Kalau orang yang rapat tu mungkin perasan perubahan diri aku skang. Tentang rasa, berapa kerat je orang nak amek pedulik pasal kita kan. Tentang perasaan, sape nak amek tahu pasal perasaan aku nih? Sapa aku pada dorang? Hmmmm..*sigh* penat mengeluh. Orang kata tak baek mengeluh. Tapi aku mengeluh jugak! Tampar sket muka aku ni beb, bagi sedar sket!

Eh korang, aku rasa kan aku ni macam tersisih arr dalam jabatan aku skang neh. Berapa kerat je nak tolong aku. Mungkin aku tak sehebat dorang kot. Nampak rendah je orang pandang aku. Aku tak pandai buat kerja agaknya. Kawan? Errmm.. aku xbanyak kawan dalam jabatan ni. Ade ke orang nak kawan ngan minah mereng neh? Ade pun beberapa kerat je kot. Tu pun dah sikit-sikit akan meninggalkan aku sorang-sorang dalam jabatan ni. Masing-masing dapat karier baru. Kalau dorang blah semua, tinggal la aku seekor. Sebak plak ni ahh. Bukan apa, orang yang kita baru nak rapat, nak share pasal keje, dah sorang-sorang nak blah dah. Hilang semangat aku. Oh, lupa nak bagitahu, budak Terengganu yang satu ofiz ngan aku tu dah transfer daaa..Aku pernah story kat entry SINI. Skang kitorang kat Kapit ni ade 2 kekuatan je di pejabat. Rezeki masing-masing kan, aku sape je nak halang dorang.

Back to cerita tadi, kita Selalu kata , “xde apa apa” kalau orang tanya kan?
tapi dalam hati kita, hanya Allah je yang tahu.
keperitan yang kita rasa…
Ada perkara yang tak dapat kita nak ceritakan pada SAHABAT dan hanya pada ALLAH kita boleh luahkan…

Kenapa aku teruk ni ah? Kenapa teruk sangat down aku ni. Putus asa sangat-sangat nak teruskan perjuangan ni. Aku dah rasa tahap nak resign dah! Siess ni beb!


Rasa nak lari pergi ke Planet Pluto. Biar takde sape carik. *Ade ke orang nak carik aku ah?*
Haihh.. Aku penat nak hadap semua ni weh. 
Penat!
Penat dengan permainan duniawi.


xoxo,
bercakap dengan bintang.

No comments :