Friday, February 27, 2015

Lirik Lagu OST Stand By Me Doraemon ( Himawari No Yakusoku )

tim87 | 1:51:00 AM | | |
Assalamualaikum duniaaa..

Aku dah jumpa dah lirik lagu yang aku suka tu. OST STAND BY ME DORAEMON. Korang dah tengok tak cerita tu? Lagu ni best sangat tau. Tak tahu maksud pun aku boleh rasa maksud dia best. Lagi-lagi kalau dengar versi yang piano tu. Perghh! Aku rasa nak main piano jugak kalau dengar. Hihi. Lagu ni kalau baca maksud memang sedeh sebab lagu ni mengisahkan sebuah perpisahan antara dua sahabat.. Deep wooo maksud lagu nih.! Deep sangat! 
Lagu di nyanyikan oleh seorang jejaka jepun yang bernama Motohiro Hata. Skodeng sikit mamat neh jom.. hehe. Boleeehh laaaa.. not bad la jugak. haha. Suke suara dia je ok. 




By the way, thanks DAPUR MUSIK sebab kongsikan lirik dan terjemahannya yah! Aku mohon share di sini ok. Kalau korang perasan, lagu ni la yang 1st keluar automatik kalau bukak blog aku! Haa, lirik dah ade dah, ape lagi. Jom nyanyi sama-sama! Hikk!

Sumber : DAPUR MUSIK

Lirik Lagu Himawari No Yakusoku 

OST Stand By Me Doraemon Original Soundtrack  


Doushite kimi ga naku no mada boku mo naite inai noni
Mengapa kau menangis? Padahal aku masih belum menangis
Jibun yori kanashi mukara tsurai no ga dotchi ka wakaranaku naru yo
Betapa menyedihkannya aku, aku bahkan tak tahu apa yang salah dengan diriku 
Garakuta datta hazu no kyou ga futari nara takara mono ni naru
Hari ini akan menjadi harta karun berharga bagi kita berdua
Soba ni itai yo kimi no tameni dekiru koto ga boku ni aru kana
Apakah aku masih memiliki kesempatan untuk dekat denganmu?
Itsumo kimi ni zutto kimi ni waratte ite hoshikute
Kau dan aku selalu tertawa, itulah yang selalu ingin kulihat
Himawari no youna massuguna sono yasashisa wo nukumori wo zenbu
Kau yang lembut seperti bunga matahari dengan semua kehangatannya
Kore kara wa boku mo todokete yukitai koko ni aru shiawase ni kidzuita kara
Aku ingin memberitahu masa depan Karena disini aku sudah bahagia
Touku de tomoru mirai moshi mo bokura ga hanarete mo
Kita bahkan sering pergi menyapa masa depan dari kejauhan
Sore zore aruite yuku sono saki de mata deaeru to shinjite
Aku percaya masa depanmu akan lebih baik jika seperti ini
Chiguhagu datta hazu no hohaba hitotsu no youni ima kasanaru
Aku selalu mengharapkanmu sebagai salah satu langkah yang ku tempuh
Soba ni iru koto nanigenai kono shunkan mo wasure wa shinai yo
Jangan pernah lupakan saat-saat kau berada disini, disampingku
Tabidachi no hi te wo furutoki egao de irareru youni
Kau tetap tersenyum saat berjabat tangan sebelum kita berpisah
Himawari no youna massuguna sono yasashisa wo nukumori wo zenbu
Kau yang lembut seperti bunga matahari dengan semua kehangatannya
Kaeshitai keredo kimi no koto dakara mou juubun da yo tte kitto yuu kana
Bila kau ingin kembali, dapatkah kau mengatakannya dengan cukup yakin?
Soba ni itai yo kimi no tameni dekiru koto ga boku ni aru kana
Apakah aku masih memiliki kesempatan untuk dekat denganmu?
Itsumo kimi ni zutto kimi ni waratte ite hoshikute
Kau dan aku selalu tertawa, itulah yang selalu ingin kulihat
Himawari no youna massuguna sono yasashisa wo nukumori wo zenbu
Kau yang lembut seperti bunga matahari dengan semua kehangatannya
Kore kara wa boku mo todokete yukitai hontou no shiawase no imi wo mitsuke takara
Mulai sekarang, aku akan memberitahu masa depan
Karena aku sudah menemukan arti kebahagiaan yang sesungguhnya


haaaa..! Best kan?!  Tengok la kejap beberapa adegan dalam filem nih. Aku colek dari makcik gugel kepoh. Hehe. Part yang sedeh je aku amek.




Oh, lupa tadi. lagu ni aku dedicate kat member aku yang nak pindah tu. ermmm. Sorry la k. Sensitif sikit dua tiga menjak ni. Ingat tau! aku nobita, ko doraemon. Haha. Sebab ko gemok. Gemok. Gemok.  :")

Oklah. Selamat mendengar. Selamat bernyanyi. Selamat malam. Selamat semuanya. sayangg korang!
Mmmuuuahhcikeddd.. 

*banyak bintang malam ni beb* best baring tengah padang sambil lihat & bercakap dengan bintang.

Xoxo,
bercakap dengan bintang