Friday, February 20, 2015

Selamat Tahun Baru Cina 2015!!

tim87 | 12:22:00 PM |
Asslamualaikum duniaa..

First of all, nak wish Selamat Tahun Baru Cina untuk member-member cina aku, blogger dan sesiapa sahaja yang menyambutnya.



Tahun 2015 dalam kalender cina dilambangkan dengan kambing kayu. Menurut kepercayaan mereka, tahun kambing kayu adalah sebuah tahun yang damai dan banyak membawa kebahagiaan bagi semua orang.

Nah, mak jemah belanja korang dua tiga ciput gambar sempena sambutan Tahun Baru Cina tahun ni. Gambar ni di ambil di Hong Kong Malaysia tempat kelahiran aku. muehehe.. Sibu laaa beb.. orang cakap Sibu ni macam Hongkong sebab ramai cina kot. Eh, bkn kot. Memang ramai pun. Haha. Aku memang dari kecik bergaul ngan kawan-kawan cina, sebab kawasan perumahan aku dulu kitorang satu-satunya family melayu kat situ. Sebab tu kot orang selalu fikir aku ni anak cina.

Hensem tak gua pakai cheongsam neh? Haha




Pada yang balik kampung tu, tak kiralah yang menyambut Tahun Baru Cina atau tak, maklumlah.. sekarang Public Holiday kan.. mesti ramai yang balik kampung.. So, hati-hati la dijalanan ok. Ingat-ingat orang tersayang. Ehem... phewwit! Aku sayang korangg jugakk!

Mmmuahhhhcikedd!

Xoxo,
bercakap dengan bintang.


No comments :