Tuesday, March 31, 2015

Aku, orang ATAS dan PENSEL!

tim87 | 10:47:00 PM | 2 Comments so far
Assalamualaikum duniaa..

Setiap orang ada potensi diri masing-masing kan..? Begitu jugak pensel. Begitu jugak aku. Pelizz la orang atas, don't expect orang bawah terlalu tinggi. Turun padang dulu, baru tau macamana teruk kerja orang bawah.

Sebab apa aku cakap kita ni macam pensel? Sebab apa saja yang kita lakukan akan meninggalkan kesan! Pernah tak korang buat something tak tinggal kesan? Hisap rokok ade kesan, study rajin-rajin ade kesan, tido lambat ade kesan, bangun lambat pun ada kesan. Eh, pendek kata semua yang kita buat tu berrrrrkesan laa..

Ok, korang nilai sendiri la gambar ni eh. Malas mak jemah nak bebel. Hati tengah sakit ni. Plus plak tak berapa sihat 2, 3 hari ni. Lesu satu badan. Backpain menyerang lagi wehhh!



Aku ni kalau part orang atas yang bossy sangat memang aku hangen. Aku buat entry ni buat nak bebel ke, nak merungut ke apa. Cuma terkilan dengan pihak atasan yang tahu menunding jari, yang tahu marah, yang tahu hangen, yang tahu buat surat amaran, yang tahu bagi markah ciput-ciput kat orang bawah. Korang yang atas tu perfect sangat ke buat kerja?

And 1 more thing, don't judge the book by its cover. Selalu aku geram part ni. Ok, kalau aku ni lemah ke bongok ke, dungu sangat ke, aku tak kot dapat kerja ni kan. Kan? Kan? Pelizz la orang atas, korang ingat orang masuk kerja ni terus pandai ke buat kerja? Baby baru lahir pun tak pandai jalan terus tau tak!! Dem. *nak nanges ke nak marah neh?* :"(

Last but not least, ingat la orang atas eh, takkan selamanyabkorang tu berada kat atas. Roda ni berputar tau tak. Aku ni tunggu masa je nak meletup. Huhu. Korang caya tak mak jemah ni akan mengamuk? Haha. Macam lucu kan. Ok, ignore lah. Dalam mimpi je kot. Huhu.

P/s: what you give, you will get back!!!!

Xoxo,
Luahan hati seorang pekerja bawahan.

Monday, March 30, 2015

Hujan Sepi - Ippo Hafiz

tim87 | 6:18:00 PM | 3 Comments so far
Assalamualaikum duniaa.

Ni lah lagu OST Teman Lelaki Upahan yang deep sangat tu. Kalau scene nangis ke sedeh ke sah-sah kluar la lagu ni. Mesti tercarik-carik sapa empunya lagu ni kan. Ippo Hafiz? Siapa dia ni. Actually aku pun tak tahu dia ni siapa. Aku dengar lagu ni pun masa tengok cerita Istikharah Cinta, ada jugak la lagu ni tapi tak la sekerap Teman Lelaki Upahan. Senang cerita lah, aku suka semua lagu-lagu OST Teman Lelaki Upahan. Sekali dengan pelakon! opps..! Tak suka tau sado-sado korang tu.. haha. Eh, pe citer pasal pelakon plak neh. haha..eh, kat bawah ni la Ippo Hafiz..!


Jom layan lagu Ippo Hafiz ni.. Malam-malam tengok bintang dengar lagu ni, memang perghhh beb! Tak pun waktu hujan-hujan, sejuk-sejuk, merenung ke luar jendela, layan angin sepoi-sepoi.. ahhh.. suka nak KLMJ! haha.




Lirik Lagu Hujan Sepi - Ippo Hafiz


Hujan terus turun
Mendengar sayu sepinya hati
Menanti kembalinya irama hati
Pengubat mimpi jiwa terisi

Sudah puas sudah
Diri dinanti oh tidak kembali
Terus mendoakannya agar dia tetap ingati
Di sini aku kau menjelmalah

Aku tak biasa
Untuk kenangi masa tika kita bersama
Peritnya rasa hati tiada yang mengerti
Tetaplah di sini teruskan menanti

Aku tak biasa
Untuk kenangi masa tika kita bersama
Peritnya rasa hati tiada yang mengerti
Tetaplah di sini teruskan menanti

Aku tak biasa
Untuk kenangi masa tika kita bersama
Peritnya rasa hati tiada yang mengerti
Tetaplah di sini teruskan menanti
Tetaplah di sini teruskan menanti

Tetaplah di sini

Mana semangat?

tim87 | 2:24:00 PM | Be the first to comment!
Assaamualaikum dunia..

Mana semangat?
Semangat dimana?

Kadang-kadang aku pun perlu kata-kata semangat itu

Walau melambung langit tulisan aku
memujuk hati kamu

Mungkin saat menulis itu

Air mata aku laju
Kakiku sudah rebah
Hati aku bukan lagi patah

Tapi entah...
Moga penulisan ini mampu beri manfaat pada yang terbaca walau secebis cuma.

Moga-moga. :"(


Xoxo,
Bercakap dengan bintang.

Thursday, March 26, 2015

Dahsyat-Mojo

tim87 | 11:33:00 AM | 2 Comments so far
Assalamualaikum duniaaaa...

Pernah tak korang dengar lagu baru dari Mojo ni yang bertajuk Dahsyat? Best weh. Aku kalau lagu best-best je aku rajin buat entry lirik lagu.. ekeke.. Time rindu-rindu boleh la korang layan lagu cenggini. Kompom berangan pastu. haha.!

Nah aku sertakan link dari youtube dan lirik lagu Dahsyat daripada Mojo ni. Kompom korang pun fall in love gak! Verry deep! such a lovely song beb! ahh.. tak leh nak gtauuu betapa cair aku dengar lagu ni first time.. hihi. amboi, taksub sangat ko siti. Tapi MOJO memannggg thorbaekkk arrhh! Aku suka mula-mula dorang keluar dengan lagu Andaiku Bercinta Lagi. Lagu wajib karoke tu.. kekeke.. kantoi! Tahniah Edry and team!





Lirik Lagu Dahsyat - MOJO

Aku cinta kamu
Lebih dari hatiku mampu
Pasti jiwa takkan bisa
Hidup tanpa hadirnya kamu

Sungguh dahsyatnya
Cintaku kepada kamu
Aku mohon jangan pergi
Menyiksaku dengan rindu

Kita dua hati
Selamanya takkan terpisah
Kau dan aku punya cinta
Paling terindah di dunia

Sungguh dahsyatnya
Cintaku kepada kamu
Aku mohon jangan pergi
Menyiksaku dengan rindu
Ohhh

Tiada yang bisa
Mengisi ruang di hati
Aku mohon jangan pergi
Jiwa ini perlu kamu
Ohh.. Wohooohh…
Tetap cinta selama-lamanya

Sungguh dahsyatnya
Cintaku kepada kamu
Aku mohon jangan pergi
Menyiksaku dengan rindu
Ohhhh

Tiada yang bisa
Mengisi ruang di hati
Aku mohon jangan pergi
Jiwa ini perlu kamu


p/s :
Aku rindu zaman sekolah.
Aku rindu zaman kecik-kecik.
Aku rindu husband aku.
Aku rindu family aku.
Aku rindu bff aku.
Aku rindu kawan-kawan kat hostel!
Aku rindu kawan-kawan kerja aku yang sporting!
Aku rindu korang weh!
Aku rinduuuu semuuaaaa!

Love uolss.. Muahhcikedd!

xoxo,
bercakap dengan bintang

Wednesday, March 25, 2015

Family Day JPN Kapit 2015 (Part 2)

tim87 | 6:46:00 PM | | | Be the first to comment!
Assalamulaikumm duniaa..
Seperti yang dijanjikan akan ada part 2 dalam entry aku ni.
Ok, lepas je futsal tu kitorang teruskan dengan acara sukaneka dan malam tu pulak dinner. Layan gambar je la eh. Penat sangat nak type arini. Sies bizi beb.

Ni gambar before nak g futsal. Dah ade geng! hoyeah!

Acara sukaneka.


minah hensem ni tiup tepung ke makang tepung?! haha!





kusyukkk bak hang!


ni group kitorang! faiz ni daripada JAN, satu-satu lelaki group kitorang! haha!








Ni pulak dinner malam tu dirasmikan oleh Setiausaha Politik Kepada Ketua Menteri Sarawak, Tuan Jefferson Jamit. Acara malam tu adalah pertandingan karaoke dan cabutan bertuah. Aku tak dapat pape, hihihi..Langsung tak bertuah la ko ni siti...!

Btw, tema pada malam tu adalah hitam putih. aku bedal je baju apa yang ada. hihikk.. baju-baju kat kapit limited sangat-sangat.







Ni perasmi Majlis, Tuan Jefferson Jamit





Ni boss JPN Kapit, En. Azizan

Hamper-hamper malam tu!





bini-bini dan anak-anak staff JPN Kapit

Ok, lah. njoy your reading.
Love u'all..

Muuuuahhhhhcikeddd!


xoxo,
bercakap dengan bintang.

Tuesday, March 24, 2015

Family Day JPN Kapit 2015 (Part 1)

tim87 | 8:04:00 PM | | | Be the first to comment!
Assalamualaikum duniaa...

Maafla ek aku beberapa ari ni takde langsung update entry. Susah beb nak update guna phone nih! Sape pernah cer angkat ketiak! =D haha. Siesss bebb, asyik typo je kan.

Btw, aku nak share pasal Family Day yang dianjurkan oleh JPN Kapit seperti yang janji kat entri sebelum ni. Ni first time jugak aku join family dorang. Eh, dorang pun first time buat! haha. =D sonok la jugak, daripada sikit kawan, sekurang-kurang aku dah ada kawan dah kat kapit ni especially kawan pompuan. Best sebab dapat bunag lemak! Tapi berapa percent je yang turun? Malam tu melantak sampai tak pandang pun kiri kanan. ehehe. Tipu lah!




Aktiviti yang selalu orang anjurkan kalau Family Day ape lagi kalau bukan sukaneka! Hahaha.! Kalau sebut je sukaneka mesti nak gelak. Macam-macam perangai, macam-macam gelagat korang boleh tengok. Gelagat lucuuuu la. ekeke..

Meh usha jap gambar ni, aku cedok dari JPN Kapit nyer FB. Aku tak sempat pun pegang phone, sebab phone dalam beg jer.. Aktiviti pertama adalah senamrobik. Panassskan badan lu bebbb..! hihi




ni comey! garu ketiak ke dik? ekeke.. =D


Ni sesi tayang ketiak masing-masing.. hihi.


Setel je senamrobik, kitorang start dengan futsal. Aku join last minute sebab tak cukup orang. Goreng je la.. lama gilerr tak main! Last main 2013 yang lepas. Haha. Boleh ke main lagi ah? Kitorang tak pilih team! dorang undi! Lucu kalo tengok kitorang main tapi njoy la games tu.. at least keluar gak peluh. 1st round tu aku striker kununnyer.. mueheheheh.. aku score goal yang pertama beb! mihmihmihimih! boleh mejin tak? 2nd round aku jadi keeper, nak jaga perut nye pasal. Maklumla time tu aku belum recover sepenuhnya. Oh, 1st round tu awal-awal aku dah buat lawak beb. Kasut boleh tercabut plakkkk.. maluuu bakkk ang! tapi aku dok ngekek-ngekek gelak! terus cepat-cepat pakaikan semula. hihi. Kasut bukan kasut yang sesuai, mana tak tertanggal.. hiihi.. sitiii...sitttiii.. macam-macam la ko ni..!!

ni team aku! Semua ni bini-bini staff JPN kecuali aku! haha. Sebelah aku tu adik staff JPN.

ni Fad! mamat ni kontrak jadi refree! aku kat mana? hensemnye baju pepel kat belakang tuuuuu~ ngeee


Yang ni Sapuan, cikgu dari Johor. Refree jugok nih!

ni team lawan. 3 baju sepasang tu dari JAN, baju Japan tu dari JPJ n yang tahan bola tu staff JPN.




Abess je futtsal wanita tu, terus sambung plak futsal lelaki. Lelaki tak yah cakap arr, memang arr ari-ari main kan! Kebanyakan team laki ni, dari JPN Kapit dan guru-guru serta staff jabatan lain yang dijemput.

Siap terbang-terbang bagai. Aku nak try terbang gak! 

hame hame haaa! 




Aku tak ingat berapa result untuk team laki. hihi. Yang aku ingat team pompuan kitorang menang 3-0! muehehheehhe... Atleast ada daripada takda kan?



Johannnn bakkkk hangg! haha. Funny ok. Oh, penat pulak type. kita sambung part 2 je la eh. hiihi.




xoxo, 
bercakap dengan bintang