Friday, October 30, 2015

Langit nangis!

tim87 | 10:51:00 PM |
Assalamualaikum korang!

Bila ada kata-kata negatif ditembak tepat ke hati korang,
Dan paling pedih, di depan muka korang!!
Korang hanya ada dua ja pilihan,
Pulangkan kembali kata-kata itu?

Atau

Buktikan yang mereka salah?

pssssttt!! Pilihan kedua itu selalunya akan membuat mereka ternganga hampir seumur hidup. huhuu.!

Errrmmm, sebenarnya aku tiba-tiba sebak teringat kata-kata hina orang atasan kat aku tahun lepas. Dalam meeting lagi tu! Aku ingat lagi weyh! Aku ingat!! Aku ingat lagi bulan tu bulan puasa. Sebak weyhh! Time tu aku takdak kawan sapa pun dalam jabatan. Takdak sapa nak kawan ngan aku. Mentang-mentang aku dak baru. Luruih bendul plak tu. Tapi kan, aku kadang saja ja buat luruih bendul, nak tau sapa lagi luruih. Depa ka aku? Puih! huhuhuhu! Ermm.. orang lain? Semacam ja dorang dok tengok aku kena maki. Kerek gilaa! Uwaaaa!! Tiba-tiba nak nangessssss nih! Masa tu maluu sangat kena maki. Time tu jugak air mata tak tahan. first time weyh dalam idup aku kena maki dalam meeting bukan atas kesalahan AKU!
tskkk..tskkk..tskkk! :'( :( kenape la tiba-tiba teringat waktu down-down camni eh. Adoi. Sendu betul. Ermm.. skang ni kawan-kawan dah takdak dah nak tolong. Takdak sapa dah. Biaq pi la apa nak jadi kat aku pas ni.. :'(

Malam ni bintang takdak. Ujan lebat, kilat sabung menyabung. Hesh, macam tau pulak aku nanges skang,


xoxo,
bercakap dengan bintang

No comments :