Thursday, March 21, 2013

PAC-URUSAN ASSESSMENT CENTRE S27 2013

tim87 | 2:33:00 AM | | | | |
Syukur alhamdulillah.. aku merupakan salah seorang yang terpilih dalam program PAC Penolong Pegawai Pembangunan Masyarakat S27 ni.. esok tau aku kene pergi ni..

Tarikh : 21 MAC 2013
Tempat : Pusat Pemulihan Samarahan, Kuching

puas jugak aku search enchek google, nak cari tips or pengalaman sape2 yang pernah pergi PAC ni, namun hampeh.. xbanyak yang aku dapat.. kebanyakannya sharing pasal PAC PTD jer.. ok.. xpe.. aku xputus asa.. aku bukannya ape, ni 1st time aku pegi program PAC ni.. so, aku xtahu aku nak buat ape, nak study ape.. sangat BLANK ok..!! pssssttt...

aku dengar-dengar, PAC ni ade 2 sesi, so untuk sesi yang kedua pula akan dimaklumkan kemudian.. tah bile tah...

Untuk pengetahuan korang, kekosongan jawatan ni hanya 84 orang je tau.. jumlah calon yang dapat PAC ni 1k lebih.. calon simpanan pulak diorang ambil 70 orang je.. harap-harap aku tergolong dalam 84 orang nih.. aminn..


nampaknya malam ni aku macam biasa suka study last minit, so, aku banyak cari isu je n banyak google pasal jabatan kebajikan ni.. aku berserah je esok, ape nak jadi, jadi la.. yang pasti aku kene kuatkan semangat, sebab mak bapak aku nak aku lulus.. enchek hubby pun xputus2 bagi sokongan.. Inshaallah semua, aku akan buat yang terbaek.. 

lepas PAC yang sangat PACK esok, kalau sempat aku sharing-sharing kat korang ek ape yang terjadi.. untuk korang yang bakal n akan pergi PAC ni.. Inshaallah kalau aku online esok.. =)

kawang-kawang, korang doakan aku LULUS PAC ni ek..! 

*aku sangat nervous ok!

5 comments :

CikPuanIsteri said...

Good Luck tie.. ^__^

ctmz said...

eh..tq nani.. kantoii kmk.. boh bisin.. dak opis xtauk.. ngeh3..

hulubalang kasih said...

pac under spa malaysia or spa srwak....mesti ad pac ka?mun kt xdtggh pac trus tmdga macam ne?

ctmz said...

Hulubalang.. tok spa msia.. certain jbtn jk ada pac rs nya.. xsure juak koh.. ktk dpt interview kh?

ctmz said...

Hulubalang.. tok spa msia.. certain jbtn jk ada pac rs nya.. xsure juak koh.. ktk dpt interview kh?