Monday, January 04, 2016

Semakan Pengiktirafan Kelayakan JPA Online

tim87 | 12:02:00 PM | |
Assalamualaikum korang!

Monday blues eh rini..? Muehehehe! Ok, arini aku nak update link terkini untuk korang buat semakan Pengiktirafan Kelayakan JPA korang either yang study IPTA ke IPTS. Sebelum ni, aku pernah post link dan cara nak semak kelayakan korang kat SINI. Korang boleh refer situ entry sebelum ni eh. Tapi, atas sebab yang komen dan yang tanya kenapa link yang aku bagi tu tak leh bukak dah skang, so aku try pulak bukak guna link yang aku bagitu. Yess memang betull arr apa yang dia cakap. Takleh bukak pun! Rupanya link tu dah tak de lagi dah. Dorang dah tukar ke link yang baru. Jap gi aku bagi eh.. Klo korang bukak akan jadi cam kat bawah ni kan?



Thanks Nurul Asmira sebab tanya, kalau tak, saya tak tahu pun. hihi.. Mesti ade yang cop aku kang blogger penipu bagi link salah. kekekekeke! Sorry semuaa! Sistem sentiasa berubah, so, entry lama tak leh pakai dah. Ampunnn ya ibuk ibuk sekalian.




Korang refer yang ni je keyh.. :) Klik link kat bawak tau!

https://app.mohe.gov.my/iktiraf/semakan.php

Korang nak klik gambar ni pun boleh kalau was-was dengan link yang aku bagi tu.. hihi.. ;)



Ok, aku perasan satu je. Kalau dulu, link ni bawah website JPA, but now kat bawah Kementerian Pengajian Tinggi. Aku dah try masuk dah pun. Caranya still sama dengan yang aku bagitahu kat SINI dulu. So, entry lama still boleh refer but not the link okey..? hehe.

Ok, gudluck korang yang attend interview! Tak kisah la apa-apa interview sekalipun kan.
Semoga tahun baru ni memberi sinar baru dan rezeki yang murah pada korang..

Mmmuahhhhcikedd!


xoxo, 
bercakap dengan bintang

7 comments :

Anis said...

Terima kasih banyak bagi info. Sgt berguna untuk saya pemburu kerja sekarang ni hehehe... tapi setiap kali saya klik cetak selalu error 404 tu keluar. Kenapa ya??

ctmz said...

Assalam Anis. Thanks sudi baca entry ni! Ct bru try td, ok je klo nak cetak. Maybe line tpt awk kot..

Unknown said...

Terima kasih sebab share and update link yang baru. tapi tadi try tak bole bukak la link nye, kenapa ye. ade link baru ke? cari-cari kat google, link ni la yg latest kot.

Anonymous said...

knpe xleh bkak ye..byk kli dah try tp msti kua mcm ni https://search.yahoo.com/yhs/errorhandler?hspart=gt&hsimp=yhse-gt&q=https%3A%2F%2Fapp.mohe.gov.my%2Fiktiraf%2Fsemakan.php&type=0 ..

ctmz said...

Unknown, saya bukak ok je ni.. kenapa eh?

Hazirah CW said...

thx ya.. tapi kalau dlu awk boleh dpt surat terus kan, pkai link baru ni kena isi borg manual la pulak.. lambat nk dpt, huhu.. sbb nk pkai urgent T_T

Anonymous said...

mcmane kalau masters saya x tersenarai ? pelik jgk, sy study di ukm amik masters in tesl tp xde.