Tuesday, November 13, 2012

weekend yang agak enjoy..!

tim87 | 11:50:00 AM |
Last week aku cuti, jalan-jalan p kuching.. actually, kitorang 1 family ade hajat booosarr jugak la nak p sana.. ehemm.. kami datang nak merisikk..! haaaaaa.. merisik siapa..? nanti aku cerita k.. lastweek jugak aku agak happy sebabnye enchek hubby pulang ke sarang.. hehe.. *malu* tapi cuti dia 1 minggu jerk.. so, we all spend time together.. tak nak buang masa sebab 1 minggu tu kejap jeerr.. nanti dia balik aku nagess lagi.. uwaaaaa...

oh, cerita bab merisik pulak.. adik aku yang lelaki tu tetiba je nak suruh parents aku p merisik "kawan" dia yang dok kat kuching tu.. aku xtau n xkenal pulak "kawan" dia tu.. adik aku ni keje kat sabah (Beluran)... tahu tak..? tak tahu diam.. huhu~ aku tahu adik aku ni byk kawan2 pompuan.. tapi xsangka plak melekat dgn org kuching.. xpe, dah namanye jodoh kan.. takdir dan ketentuan kan di tangan Yang Maha Esa.. kami redha dan turutkan jugak...  aku xsempat nak save gambar, so, aku xdapat nak upload gambar masa hari merisik tu.. btw, kami kat sarawak biasa panggil adat ni adat BERTEKOL.. ok, nak cerita ckit pasal adat BERTEKOL.. actually aku pun bukan tahu sgt pasal ni.. hihi.. dia lebih kurang jugak macam adat merisik.. just hantar cincin sebagai tanda ikatan.. at least orang tak kebas bakal "kawan sehidup semati" kita tu.. disusuli dengan duit pembuka mulut.. aku dgr2 biasa org bagi RM50, tapi adik aku hari tu bagi RM150 duit TEKOL dan RM50 pulak sebagai pembuka mulut... kami sertakan dengan sebakol buah-buahan sebagai cenderahatii untuk pihak pompuan.. oh ye, nak tahu x..? kalau aku hari tu, pompuan pertama yg nak nikah.. adik aku ni pulak lelaki pertama yg nak nikah dlm family kami.. so, abg aku masih juga menunggu dan terus menunggu.. hehe.. ok, nanti aku free aku haplod la gambar2 yg ada sekitar majlis tersebut k.. simple je majlis tu.. kami dari rombongan lelaki pun xbanyak, sebab ni baru nak merisik kan.. lebih kurang 10org je dari pihak kami.. lega sebab majlis yang simple mimple dah selesai.. =) alhamdulillah.. doakan untuk adik aku ek.. xtau bile nak kawen nyer.. aku plak yg smgt nak DIY macam2.. hehe~ 

ok, stop utk majlis bertekol tersebut.. malam sabtu tu, aku dgn boringg nye ajak enchek hubby dan kazen dia p tengok wayang.. pilih punya pilih, aku pilih cerita ISTANBUL, AKU DATANG.. sebabnye apa..? sebab ade BETO.. hihi~best ke xbest,  lantak la labu.. janji aku dapat tengok enchek BETO kat dalam tu.. lepas je makan, trus kami ke MBO,THE SPRING beli tiket.. ermm, midnight pun midnight la.. crita tu start pukul 12.50 pg.. ok, nak dipendekkan cerita, cerita tu aku bagi 3-4 bintang je.. sedang-sedang best la.. sebab ade enchek BETO kot dia jadi best.. hehe.. ceritan ni dibintangi oleh Lisa Surihani, Tomok dan Beto Kushairy.. 


aku suke watak lisa dalam tu sebagai Dian.. cute je... memang cunnn sgt arr dgn enchek BETO yang dikatakan GAY dalam tu.. haha.. lawak la.. sape yg belum tengok crita ni, aku sarankan korang tengok sbb dia boleh buat korang senyum lebarr sampai ke mata.. hihik! 

cute kan DIAN...?

jap jap, korang tahu tak enchek hubby cakap camni kat aku " xde nyee si beto tu kenal ngn awak.." haha.. aku xpeduli.. lalalalala... ni antara gambar2 yang aku suke gilerr dalam filem ni.. jom cuci mate tengok enchek BETO aku.. hihi..




cute kan..? hehe~


ok la.. sampai ni je entry aku kali ni.. point utama aku nak cerita pasal beto je.. hehe... aku blah dulu ek.. nak skodeng beto jap... hihi~ jangan mareee haaa... =D





4 comments :

luqman zakaria said...

ramai update pasl citer nih..tp sy pulak masih belum tonton lagi..hhuhu

ctmz said...

boleh la tengok dgn GF.. ^__^ citer ni sweet2 jer..

fiqah hamed said...

Assalammualaikum..sis tak nak tuntut hadiah ker?? dah lama tunggu nie
http://belogfiqahcheeky.blogspot.com/2012/10/pemenang-partner-giveaway-by-fiqah-dan.html

ctmz said...

Fiqah..dh ct tuntut hadiah mllui email.. tp xde rply.. huhu..cmner tuh? Tuntut skrg blh? ;) hehe