Wednesday, September 19, 2012

♥~ciri-ciri SUAMI pilihan~♥

tim87 | 9:22:00 PM | | 6 Comments so far
Assalamualaikum semuaa..

tonight i have 1 topic to share.. =) xkira la yang dah kawen ke, yang belum kawen ke.. just nak remind sama-sama termasuk diri sendiri.. hehe.. jom check adakah pasangan kita ada dalam ciri-ciri kat bawah.. harap semua reader yang baca ni tak kira laki ke pompuan, checklist diri sendiri jugak..  yang paling xsuka kaki pukul dan panas baran.. takottt weyh.. mintak dijauhkan ek..



xoxo,
bercakap dengan bintang

Tuesday, September 18, 2012

♥~Jom tingkatkan followers sampai lebam~♥

tim87 | 12:50:00 AM | | 83 Comments so far

haaa....! nak join tak..??! klik kat pic atas ni kalau nak join.. 
exchange link dgn ct jugak tau! nanti ct follow korang balik.. ^__^
senang je kan..? 
jemput kawan-kawan yang lain jugak tau!
biar diorang lebam jugak! hehehee~


♥thanxx blogger kiut dan miut! lov u all..♥
follow tau! jangan xfollow pulak! ^__^ ngeeeee~~
klik kat sini!

♥Segmen : Let Be My Follower by Fayun♥

tim87 | 12:01:00 AM | | | 4 Comments so far
Assalamualaikum bloggers..

Jom arini kite main exchange link beramai-ramai.. ^__^
Follow belog saya yang buruk ini dan twitter saya yang kiut ini... ^___^
Kalau berminat nak join segmen ni, klik kat sini ok!




syarat-syarat:

 mempunyai blog dan twitter.
 follow blog ifa & follow twitter ifa. (kalau takde twitter takpe)  *wajib  
 buat entri yang bertajuk Segmen : Let Be My Follower by Fayun
 dalam entri tu, tempekkan bannerburuk.jpg dan sertakan link ke post ni
 dalam entri tersebut, letaklah nama twitter korang, kalau boleh linkkan terus. ifa akan follow
 dah siap semua? letak link entri tersebut dekat kotak comment ye!


tujuan buat segmen ni:
 bukan nak cari ke-po-pu-la-ri-ti-an
 ingin berkenalan dengan blogger lebih erat
 saling kenal mengenali antara sesama blogger
 mengeratkan silaturrahim sesama blogger


Assalamualaikum.. ^__^

Monday, September 17, 2012

♥Partner Giveaway By Fiqah dan Ieyla♥

tim87 | 11:19:00 PM | | 6 Comments so far
♥Asslamualaikum wbt..♥

♥Entry kali ni just nak join and promote giveaway dari belog fiqah dan Ieyla.. sedikit sebanyak akan menambahkan follower-follower ct yang belog dia dah berdebu berpanjangan tu.. hehe.. ^__^ 

klik kat sini ek!

♥Syarat diorang sonang je.. hehe..

Syarat Penyertaan :
1. Mempunyai blog.
2.Warganegara Malaysia.
3. Tiada had umur dan jantina.
4.Wajib follow blog Fiqah dan Ieyla.
5. Wajib follow/like/add semua sponsor. *jangan tipu yer

♥nak tahu lebih lanjut, klik jek kat link yang ct bagi tu.. =) jom, share n join beramai-ramai untuk menambahkan follower korang.. siessly, xrugi babe!

selamat berbelogwalking kawang-kawang! ^____^

i lap u'all.. 

Sunday, September 16, 2012

♥PJJ oh PJJ♥

tim87 | 3:03:00 AM | | 9 Comments so far
Assalamualaikumm readers..

korang tau PJJ tu ape..? PJJ yang ct maksudkan bukanla Pengajian Jarak Jauh but PERKAHWINAN JARAK JAUH! yEss!! kawenn! ct adalah salah seorang dilema dalam PJJ.. ohhh~ cdeyh sangat! ct kat sarawak, enchek hubby pulak kat KL.. nak ulang alik, siessly memerlukan bajet yang sangat besar.. ohh no...! xkan nak habessskan duit ke situ rite.. tapi xpe, mungkin ini dugaan ALLAH SWT pada kami.. mungkin ada hikmah jugak kan.. siapa tahu.. 
KESABARAN dan KEPERCAYAAN tu paling penting, kalau x, memang goyah jugak la.. jom, ct nak share tips ni, hampir kesemua ct buat kecuali TIPS 3.. =( jaohhh cek kak oii.. xdapat nak balik every week.. gaji cukup makan je.. uhuhuk3..


Berikut adalah tips-tipsnya demi menjaga hubungan jarak-jauh anda:-


TIPS 1: Kerapkan berhubungan. Yang terbaik ialah hari-hari! Ya, setiap hari anda WAJIB hubungi pasangan anda. Jika anda berdua tinggal di Malaysia, jangan kedekut sangat melaburkan kredit telefon anda tu untuk telefon pasangan anda. Tiap kali sebelum tidur, telefon dia dan ucapkan ‘good night’ pun sudah mamadai. Anda boleh bergilir-gilir setiap malam untuk siapa yang akan hubungi siapa dulu.

TIPS 2: Gunakan Facebook, YM Messenger atau GTalk sebaik mungkin. Anda boleh berchatting dengan pasangan anda di siang hari sambil anda bekerja di pejabat. Selain ianya percuma saja, anda boleh kekalkan keintiman anda dan pasangan.

TIPS 3: Hujung minggu, pulang ke rumah yang anda tinggal bersama. Paling minimum, jika anda rasakan ia membebankan dan ingin menjimatkan lagi kos, anda boleh pulang bertemu 2 minggu sekali. Seminggu sekali adalah lebih baik sekiranya mampu.

TIPS 4: Sentiasa berlaku jujur dengan pasangan anda. Jangan sesekali berlaku curang. Ingat, Allah SWT sentiasa melihat segala perbuatan anda. Jika anda buat perkara yang ‘bukan-bukan’, pastinya pasangan anda akan tahu juga akhirnya.

TIPS 5: Kerapkan lah anda berdua saling ber-SMS. 

TIPS 6: Anda boleh sekali-sekala lakukan Video Chat atau video conferencing. Apa yang perlu anda ada ialah hanyalah sebuah webcam yang murah dan banyak boleh dibeli di kedai-kedai komputer dan perisian Skype. Yang best nya Skype ni, anda boleh juga membuat panggilan telefon secara percuma dan perisian ini pun adalah percuma sahaja.

TIPS 7: Dan tips yang terakhir ialah sentiasalah percaya kepada pasangan anda. Percayakan perkahwinan yang anda bina tersebut. Banyakkan berdoa kepada Allah SWT supaya terus menguatkan lagi perasaan percaya terhadap pasangan anda. Jika anda mempercayai pasangan anda, nescaya pasangan anda turut akan mempercayai anda jua.


Anyway kan, kita masing-masing ada cara tersendiri utk menjaga hati pasangan kita. tapi bagi ct, sebagai seorang perempuan, cta rasakan perempuan suka sekiranya suaminya sering menghubunginya, mengambil berat akan dirinya. Ct xnak jauh-jauh dr enchek hubby, tp apakan daya.. Biarlah masa yg menentukan kami dapat tinggal serumah. Sekiranya rindukan suami, maka sentiasalah berdo'a pada Allah SWT, hanya DIA yg mampu menjaganya tika kita tidak mampu menjaganya. Wallahu'alam. 

i love u sangat-sangat enchek hubby
mmmmuuuaaaahhh dari kejauhan

Friday, September 14, 2012

debu yang kiut!

tim87 | 1:12:00 PM | Be the first to comment!
Assalamualaikum wbt.. salam jumaat semua.. and masih xterlewat kan nak ucap selamat ari raye kat suma beloggers yang kiut miut, ensem mencem, canteq manteq..

ari ni, saje je lawat belog, nak tengok dah ramai ke followers... *ramai la sangat!* hahah.. ^___^

Tersangat la lame belog ni ditinggal sampai debu TERsangatlah TEBAL.. ohhh.. cepat gi cuci... 
errmm.. tengahari jumaat ni, xnak gi mane-mane.. dok opis, jadi silent reader n jalan-jalan kat belog2 orang yang gojes2.. ohhh..belog saya xsegojes belog korangg!!.. uwaaaaa.... TERSANGAT la malas nak menghiasssss! 


entry kali ni, xnak cakap panjang.. bak kate orang, jgn xhapdet langsong! haha.. itu saje.. time kasih..  
u all sangat-sangat! salam jumaat all beloggers...