Friday, May 13, 2016

KEPUTUSAN PEMERIKSAAN FIZIKAL, PANCAINDERA DAN KECERGASAN PENGUASA PENJARA GRED KX41

tim87 | 12:25:00 PM | | 5 Comments so far
Assalamualaikum korangg!!

Salam hari Jumaat penghulu segala hari.

Ok harini aku dapat badnews jugak la. Untuk pengetahuan korang, beberapa minggu lepas aku dapat tawaran untuk attend Ujian Fizikal dan Kecergasan bagi jawatan Penguasa Penjara Gred KX41!



Korang pun tahu aku minat badan uniform macamna kan..? Oh, gila tak eksaited?! Tapi keadaan aku tak berapa nak sihat sangat masa tu, so kurang sikit la trainning berbanding aku nak gi Ujian Fizikal Inspektor yang lepas. Oh kalau Inspektor tu memang aku all out abess! Sebab minat sangat nak jadi polis kononnya kan. Tapi rezeki aku tak sampai situ. huuhuhu. Aku tak story pun kan ngan korang takat mana dah aritu. Stuck sampai aku lulus Ujian Fizikal je ritu kan. Oh, tak sanggup den. hehe

orait, back to the topic. Pasal jawatan Penguasa Penjara KX41 ni, yang aku attend tu tak lepas. hehe. Baru pagi tadi dapat email soh check result kat website SPA ni. huhuhu. Tapi dengan penuh keyakinan aku tak lulus sebab banyak spoil aritu. huhhu..

Tadaaa.. This is the result.


Again, ini bukan rezeki aku. Huuhuhu.. Frussstt makkk! hehe.. Tapi still boleh senyum wat.
Takpe lah, janji dah berusaha takat yang boleh. Mungkin tu rezeki orang lain. Dan aku perlu bersyukur sebab bukan semua dapat attend interview or ujian fizikal ni. Aritu berapa kerat je calon pompuan yang attend. ade 11 orang je beb!! By the way, ujian fizikal penjara ni aku rasa lagi tough dari aku attend ujian fizikal Inspektor tu ari.. Awal-awal mak dah kene singkir nok. hahah! *gelak sorang*


Nii la calon-calon tu ujian fizikal tu. Yang lain at the other side. Hehehe.. segan nak selpott nokk.. nanti orang meluatt pulak.. Apa-apa pun pada yang berjaya ujian ni, aku doakan korang sukses dan murah rezeki ok.

eh, nak pengalaman cheq..? Cheq rasa tak cukup pengalaman sangat la ujian kali ni. hehe. Siapa nak tanya boleh je drop kat komen bawah ni ok. Bukan ape, mak dah cakap awal-awal tadi mak dah kene singkir awal-awal. Wakakakka!

Lama siot cheq tak bebel kat blog ni kan? haha.Dah dah.. Cheq nak balik ghumah dulu naaa..

Happy blogging uollss..

Mmmuahciked!

xoxo,
bercakap dengan bintang


Thursday, May 12, 2016

Jangan jadi terlalu baik!

tim87 | 3:40:00 PM | Be the first to comment!
Assalamualaikum korangg!

Ni aku nak bagi nasihat sikit. Juga pengajaran untuk aku.

Jangan jadi terlalu baek. Nanti orang pijak kepala ko. Once orang pijak kepala, korang akan rasa sakitnya. Bukan hanya di kepala, malah juga dihati! Sakit doh! Kerana apa? Kerana korang mengharapkan keharmonian. Tapi kau dapat peperangan!

Na'uzubillah.

Semoga Dia menjauhkan keluargaku dari fitnah Dajjal. Juga menjauhkan keluargaku dari fitnah manusia. Kehidupan akhir zaman. Semoga keluarga aku sentiasa berpegang pada tali Allah swt.

Aaaminnn ya rabb.

xoxo, 
bercakap dengan bintang.

Wednesday, May 11, 2016

Rabu Tanpa Kata #20

tim87 | 4:14:00 PM | | Be the first to comment!


xoxo,
bercakap dengan bintang

Saturday, May 07, 2016

lepas?

tim87 | 6:32:00 PM | Be the first to comment!
Assalamualaikum korang!

Ada orang lepas sesuatu,
Bukan sebab susah.
Tapi dia tahu takda makna
Untuk terus bertahan.

xoxo,
bercakap dengan bintang

Thursday, May 05, 2016

Pre-Loved Fixi Novel Giveaway

tim87 | 9:30:00 AM | | | | 1 Comment so far
Assalamualaikum korang!

Join segmen ni pulak! Sebab ape? Sebab aku nak novel FIXI tu! hehe. Aku memang kipas susah mati FIXI dan sewaktu dengannya. Fuhhh fuhh fuhh.. Harap aku dapat eh. =)

Eh dah, klik je banner kat bawah ni ok.


Tarikh tamat : 7 May 2016

Ada 2 hari lagi untuk korang join! Aku terlambat join tapi sempat la kan..?

Happy blogging uolss!
Mmmuahhciked aaa!


xoxo,
bercakap dengan bintang

Pencarian Pertama Kali Bloglist by DyaNadia Reza

tim87 | 9:12:00 AM | | | | 1 Comment so far
Assalamualaikum korangg..!

Sila klik banner kat bawah untuk join ok!



Weyhh korang di TAG! ===> FARAH & ZAMANI ABE

Selamat berkenalan dan selamat mencari Nadia Reza!
Happy blogging uolss.
Mmmmuahhciked!


xoxo,
bercakap dengan bintang

Wednesday, May 04, 2016

TIPU DIRI KEJAP

tim87 | 10:33:00 PM | 1 Comment so far
Bila rasa tak kuat, tidur kejap dan rehat.
InshaaAllah nanti Allah berikan kita penyelesaian untuk segala masalah kita.
Kuatkan semangat.

p/s : terpaksa tipu diri sendiri nih. InshaAllah aku cuba.

xoxo,
bercakap dengan bintang

Rabu Tanpa Kata #19

tim87 | 9:21:00 PM | Be the first to comment!










p/s : Source fb imuslimshop.com

xoxo,
bercakap dengan bintang

Tuesday, May 03, 2016

TERAKHIR

tim87 | 9:35:00 PM | | Be the first to comment!
Assalamualaikum koranggg..!!

Layan lagu ni kejap yukk.. Arghhh, emo pulak aku dengar lirik dia. Suara dia pun macam best pulak. eh, sapa sebenarnya mamat ni ah.? program realiti ke ape?



TERAKHIR - SUFIAN SUHAIMI

Mengapakah kita selalu berjauh hati
Selalu mnyendiri dan trasa hati
Apakah kita tak sehaluan lagi
Berat bagiku 2x

Melepaskanmu bukan mudah bagiku untuk melalui semua ini
Pabila kenangan kita mngusik jiwa dan hati
Kala malam tidur ku tak lena mngenangkan mu

Apakah salahku
Kau buatku begini
Tinggal sendiri
Terus sendiri
Cinta yang ku pinta
Kau balas dengan dusta
Berat bagiku2x

Ku cuba pertahankan
Separuh jiwaku hilang ikut terbang berasamamu
Episod cinta hitamku kini berulang kembali
Berulang kembali mnguasai diriku ini

Oh tuhan
Kumahu yg terbaik
Terbaik buatku
Insan kerdil ini

Oh tuhan
Noktahkan kehilangan ini
Munculkan dia
Dia terakhir buat diriku

p/s : part chorus tu sadis gila beb! sobb sobb sobb sobb!


xoxo,
bercakap dengan bintang

Monday, May 02, 2016

KESEPIAN KITA

tim87 | 8:47:00 PM | | Be the first to comment!
Assalamualaikum korangg!

Kesepian Kita. Siapa pernah dengar lagu ni..? Cuba korang teka lagu ni ada dalam filem apa..? hehe.. Saje nak buat teka tekok di malam hari ni..? Lagu ni sebenarnya banyak maksdu tersirat dalam lirik dia kalau korang perasan. Tak silap aku lagu ni zaman 90-an dulu. zaman kecik-kecik. Beza sangat ngan lagu zaman sekarang ni tah pape je. eh..? haha! ok lah, jom layan!



KESEPIAN KITA - PAS BAND

Ingatkah kawan kita pernah saling memimpikan?
Berlari-lari 'tuk wujudkan kenyataan
Lewati, segala keterasingan
Lalui jalan sempit yang tak pernah bertuan

Ingatkah kawan kita pernah berpeluh cacian
Digerayangi dan digeliati kesepian
Walaupun, sejenak nafas dari beban
'Tuk lewati ruang gelap yang teramat dalam

[Reff]
Hidup ini, hanya kepingan, yang terasing dilautan
Memaksa kita, memendam kepedihan

Tapi kita juga pernah duduk bermahkota
Pucuk-pucuk mimpi yang berubah jadi nyata
Dicumbui, harumnya putik-putik bunga
Putik Impian yang membawa kita lupa

[Reff] ~
Hidup ini, hanya kepingan, yang terasing dilautan
Memaksa kita, merubah jadi tawa



p/s : kalau korang perasan lagu ni ada dalam Filem Ada Apa Dengan Cinta dulu. hehe. krikkk krikk! siapa jawab betul tadi cerr angkat ketiak!


xoxo,
bercakap dengan bintang

Sunday, May 01, 2016

Bila kita mula nak berhijrah..

tim87 | 10:15:00 PM | Be the first to comment!
Assalamualaikum korangg..

Berhijrah itu kadang-kadang..


Sangat MENGUJI KEIMANAN,
Nampak mudah disisi orang.

Tapi cuba engkau rasakan.
Jika kekuatan kau kurang.
Pasti kau menangis saat kau mulakan.

Rasa ingin terjatuh.
Rasa sakit.
Rasa sayu.
Berjalan berseorangan.
Menadah tangan berdoa kepadaNya.
Melihat langit.
Betapa kerdilnya diri ini.
Memohon seribu keampunan.

Orang sekeliling mula memerhati.
Dengan jerlingan yang tajam.

Jika dulu seorang yang memalukan..
Kini padamlah segala kesiapan lalu.

Jika sudah terniat di hati ingin
mendekatiNya..
Tersukanlah langkah tanpa memikirkan siapa dirimu yang dulu.

Tidak perlu resah jika tiada teman.
Allah sentiasa ada bersamamu.

Yakinlah wahai DIRI!!


xoxo,
bercakap dengan bintang