Friday, May 13, 2016

KEPUTUSAN PEMERIKSAAN FIZIKAL, PANCAINDERA DAN KECERGASAN PENGUASA PENJARA GRED KX41

tim87 | 12:25:00 PM | |
Assalamualaikum korangg!!

Salam hari Jumaat penghulu segala hari.

Ok harini aku dapat badnews jugak la. Untuk pengetahuan korang, beberapa minggu lepas aku dapat tawaran untuk attend Ujian Fizikal dan Kecergasan bagi jawatan Penguasa Penjara Gred KX41!



Korang pun tahu aku minat badan uniform macamna kan..? Oh, gila tak eksaited?! Tapi keadaan aku tak berapa nak sihat sangat masa tu, so kurang sikit la trainning berbanding aku nak gi Ujian Fizikal Inspektor yang lepas. Oh kalau Inspektor tu memang aku all out abess! Sebab minat sangat nak jadi polis kononnya kan. Tapi rezeki aku tak sampai situ. huuhuhu. Aku tak story pun kan ngan korang takat mana dah aritu. Stuck sampai aku lulus Ujian Fizikal je ritu kan. Oh, tak sanggup den. hehe

orait, back to the topic. Pasal jawatan Penguasa Penjara KX41 ni, yang aku attend tu tak lepas. hehe. Baru pagi tadi dapat email soh check result kat website SPA ni. huhuhu. Tapi dengan penuh keyakinan aku tak lulus sebab banyak spoil aritu. huhhu..

Tadaaa.. This is the result.


Again, ini bukan rezeki aku. Huuhuhu.. Frussstt makkk! hehe.. Tapi still boleh senyum wat.
Takpe lah, janji dah berusaha takat yang boleh. Mungkin tu rezeki orang lain. Dan aku perlu bersyukur sebab bukan semua dapat attend interview or ujian fizikal ni. Aritu berapa kerat je calon pompuan yang attend. ade 11 orang je beb!! By the way, ujian fizikal penjara ni aku rasa lagi tough dari aku attend ujian fizikal Inspektor tu ari.. Awal-awal mak dah kene singkir nok. hahah! *gelak sorang*


Nii la calon-calon tu ujian fizikal tu. Yang lain at the other side. Hehehe.. segan nak selpott nokk.. nanti orang meluatt pulak.. Apa-apa pun pada yang berjaya ujian ni, aku doakan korang sukses dan murah rezeki ok.

eh, nak pengalaman cheq..? Cheq rasa tak cukup pengalaman sangat la ujian kali ni. hehe. Siapa nak tanya boleh je drop kat komen bawah ni ok. Bukan ape, mak dah cakap awal-awal tadi mak dah kene singkir awal-awal. Wakakakka!

Lama siot cheq tak bebel kat blog ni kan? haha.Dah dah.. Cheq nak balik ghumah dulu naaa..

Happy blogging uollss..

Mmmuahciked!

xoxo,
bercakap dengan bintang


5 comments :

qasehkuabadi said...

ujian fizikal ni sama ke dgn ujian fzkl insp...penjara punya kali ni xd exam ea...

qasehkuabadi said...
This comment has been removed by the author.
ctmz said...

qasehkuabadi, aritu kitorang trus attend untuk ujian fizikal. xde exam pun. xtahu la kalau lepas fizikal plak kan.. hehe.. kite kene reject awal-awal.. hahaha!

qasehkuabadi said...

boleh tau sebab kena reject.hehe.kita xdpt pun pggln fizikal kali ni..

ctmz said...

Kene reject sbb dorg ckp tangan bengkok belah kiri mAsa hayun kawad tu. Huhu. Tp jwtn inspektor tu ct lepas je kawad. Ermmm