Wednesday, April 27, 2016

Rabu Tanpa Kata #18

tim87 | 9:12:00 PM | Be the first to comment!


xoxo,
bercakap dengan bintang

Sudahku Tahu

tim87 | 10:07:00 AM | | 4 Comments so far
Assalamualaikum korang!

Pernah dengar lagu SUDAHKU TAHU by PROJECTOR BAND tak? Actually aku tak tahu pun band ni daripada mana. Tak sempat nak skodeng. Tapi suara and lagu ni powerrr arr! Bila perasan lirik dia sinissss sunggoh! Lagu ni memang aku rasas nak tujukan buat seseorang!! Nah, terimaaaalaahhhhh...... selamat tinggal.. hohohohohoho! *ketawa jahat*

SUDAHKU TAHU - PROJECTOR BAND



Seringkali
aku menduga
seringkali ini terjadi
segala rahsia sudah ku tahu
rupanya aku tak dicintai

Untuk apa kau buat ku begini
segala apa yang telah ku lakukan
Airmataku mengalir dipipi
segala yang ku korbankan tuk dirimu

Mengapa masih lagi... ku
berdiriku menunggu cintamu
mengapa masih ada... mu
menyakiti di siang malamku
aku terima cintaku dipersiakan

Sayang!!
aku kau lupa
aku kau luka
tanpa kau sedar

Sayang!!
selamat tinggal
akukan pergi
buat selamanya
Aku pasti kau bahagia tanpaku
SELAMANYA ...

Mengapa masih lagi... ku
berdiriku menunggu cintamu
mengapa masih ada.mu
menyakiti di siang malamku
aku terima cintaku dipersiakan

Sayang!!
aku kau lupa
aku kau luka
tanpa kau sedar

Sayang!!
selamat tinggal
akukan pergi
buat selamanya
Aku pasti kau bahagia tanpaku
SELAMANYA ...

Sayang...
aku kau lupa
aku kau luka
tanpa kau sedar

Sayang...
selamat tinggal
akukan pergi
buat selamanya
Aku pasti kau bahagia tanpaku
SELAMANYA ...



p/s : nanyi lagu ni aku rasa nak terberak! Nasib baek aku ni bathroom singer. kalau tak, pecah microphone. haha!



xoxo,
bercakap dengan bintang

Thursday, April 21, 2016

Teruskan tersenyum walaupun berat

tim87 | 5:10:00 PM | Be the first to comment!
Assalamualaikum korang..

Ketika Allah mengambil sesuatu dari genggamanmu, sedarlah Dia hanya membuka tanganmu untuk menerima sesuatu yang lebih baik.

Teruslah tersenyum dan sembunyikan dukamu dari manusia. Tunduk berdoa dan menangislah cuma di hadapan Dia. Tak semua tangisan itu lambang kepiluan.



*berat dugaan tahun ini Ya Allah.


xoxo,
bercakap dengan bintang