Saturday, October 31, 2015

CINTA TERBAIK - CASSANDRA

tim87 | 7:08:00 PM | | Be the first to comment!
Assalamualaikum korang!

Haaaa!!! Lagu ni best! Korang wajib dengar. Dah macam kisah sendiri pulak. Yess, tak semua cinta pertama tu jadi teman akhir hayat kita kan. Dah, tak yah pikiaq orang pertama, tak penting pun. heh? Suara minah ni besstt! Lagu pun layannnn! Rasa nak men gitar dah weyh! Kaku dah tangan ni. haha!


CINTA TERBAIK - CASSANDRA

Jujur saja ku tak mampu
Hilangkan wajahmu di hatiku
Meski malam mengganggu
Hilangkan senyummu di mataku
Ku sadari aku cinta padamu

Meski ku bukan yang pertama di hatimu
Tapi cintaku terbaik untukmu
Meski ku bukan bintang di langit
Tapi cintamu yang terbaik

Jujur saja ku tak mampu
Tuk pergi menjauh darimu
Meski hatiku ragu
Kau tak di sampingku setiap waktu
Ku sadari aku cinta padamu

Meski ku bukan yang pertama di hatimu
Tapi cintaku terbaik untukmu
Meski ku bukan bintang di langit
Tapi cintamu yang terbaik

Oh meski ku bukan yang pertama di hatimu
Tapi cintaku terbaik untukmu
Meski ku bukan bintang di langit
Tapi cintamu yang terbaik

Oh meski ku bukan yang pertama di hatimu
Tapi cintaku terbaik untukmu
Meski ku bukan bintang di langit
Tapi cintamu yang terbaik (cintaku yang terbaik)
Tapi cintamu yang terbaik (cintaku yang terbaik)
Tapi cintamu yang terbaik




sayang kamu! Mmmuahhhciked!


xoxo,
aku bukan yang pertama

Jubah Tok ti cantik!

tim87 | 1:56:00 PM | Be the first to comment!
Assalamualaikum korang!

Scroll scroll kat fb tadi jumpa gambar Dato' Siti Nurhaliza pakai baju ni... lawa siot!


Simple kan? Tak berapa nak heavy sangat! Tudung pun simple je.. tu bagi pendapat aku lah. Aku suke simple simple camni! Mekap dia pun lawa! Natural je, tak yah heavy sangat. Nampak fake. Tak best. Hehe. Amboii.. wahh! Berangan pulak aku nak pakai cenggini. Heh! Ko ct lain ar! Ekekek!

Last aku jumpa Dato' Siti nurhaliza ni face to face masa aku sekolah dulu. Dia datang sibu nak perform sempena Borneo Cultural Festival. Aku form 3 kot time tu. Haha! Bila la dapat jumpa dia ni lagi eh. Adore sangat ngan dia dari dulu. ;)

Mmmuahhciked tok t!

Xoxo,
Bercakap dengan bintang

Friday, October 30, 2015

Langit nangis!

tim87 | 10:51:00 PM | Be the first to comment!
Assalamualaikum korang!

Bila ada kata-kata negatif ditembak tepat ke hati korang,
Dan paling pedih, di depan muka korang!!
Korang hanya ada dua ja pilihan,
Pulangkan kembali kata-kata itu?

Atau

Buktikan yang mereka salah?

pssssttt!! Pilihan kedua itu selalunya akan membuat mereka ternganga hampir seumur hidup. huhuu.!

Errrmmm, sebenarnya aku tiba-tiba sebak teringat kata-kata hina orang atasan kat aku tahun lepas. Dalam meeting lagi tu! Aku ingat lagi weyh! Aku ingat!! Aku ingat lagi bulan tu bulan puasa. Sebak weyhh! Time tu aku takdak kawan sapa pun dalam jabatan. Takdak sapa nak kawan ngan aku. Mentang-mentang aku dak baru. Luruih bendul plak tu. Tapi kan, aku kadang saja ja buat luruih bendul, nak tau sapa lagi luruih. Depa ka aku? Puih! huhuhuhu! Ermm.. orang lain? Semacam ja dorang dok tengok aku kena maki. Kerek gilaa! Uwaaaa!! Tiba-tiba nak nangessssss nih! Masa tu maluu sangat kena maki. Time tu jugak air mata tak tahan. first time weyh dalam idup aku kena maki dalam meeting bukan atas kesalahan AKU!
tskkk..tskkk..tskkk! :'( :( kenape la tiba-tiba teringat waktu down-down camni eh. Adoi. Sendu betul. Ermm.. skang ni kawan-kawan dah takdak dah nak tolong. Takdak sapa dah. Biaq pi la apa nak jadi kat aku pas ni.. :'(

Malam ni bintang takdak. Ujan lebat, kilat sabung menyabung. Hesh, macam tau pulak aku nanges skang,


xoxo,
bercakap dengan bintang

PROMOSI GILA LEJEN PRESS!

tim87 | 10:17:00 PM | Be the first to comment!
Assalamualaikum korang!

Sapa peminat Lejen Press cerr angkat ketiak sat?! Jyeah! Kita kawan! Aku peminat novel indie, kureng sikit novel cintan cintun. Tapi ada la baca jugak seketul dua dulu-dulu. Biasa la budak-budak hingusan lagi time tu kan! haha!

Nah, untuk peminat Lejen Press, ade berita baek untuk korang! Dorang buat sale gila-gila beb! Tengok wayang ngan kapel pun tak semurah ni. haha!


Sumber : Page LEJEN PRESS

Selamat berlejen ok! Ade 22 list buku yang pergi takkan kembali weyh! Baek korang cepat-cepat dapatkan. So, korang usha sendiri la kat page tu eh! Dalam list tu aku dah ade beberapa buku yang beli beberapa tahun lepas kat Pesta Buku Antarabangsa kat PWTC! Hahaah! Time tu duit baucer buku beb! kikiki.. Bedal abes Terfaktab, Fixi, Buku Hitam Press, Lejen Press, Dubook and banyakkkkkk lagiii! Dah bagi baucer free, ape lagiiii.. kikikii.. Tapi agak-agak jugak la nak beli novel kan, selebihnya aku beli barang-barang assigment and buku-buku rujukan aku. Skang ni tak leh gi dah.. takdak sapa nak bagi lagi naaa..

Bah, Malass cakap panjang.. Korang p MPH skang ni, borong la buku-buku dorang ni ok. 5 buku tuuuu! Aku sendiri beli sebelum ni pun paling murah RM50 untuk 3 buku tauu dak! Hihihi.

Selamat menjamu mata. Selamat bershopping!

mmmmuahhciked!

xoxo,
bercakap dengan bintang

Kisah Kita

tim87 | 8:48:00 PM | Be the first to comment!
Assalamualaikum korang!!

Layan saatttt!! Tapi Nieyl ni aku tak kenai.. sorry beb! Hihi.. asalkan lagu korang best!



Kisah Kita by Sabhi Shadi & Nieyl

Terdiam kamu tanpa bicara
Tak mengulas apa kan terjadi

Membisu aku kerana buntu
Tak dapat ku memutuskan kisah kita

Cinta telah berakhir
Kita tak mampu jadikannya cinta sebenar

Cinta telah berakhir
Kita tak mampu jadikannya cinta sebenar

Semua akan tahu segalanya
Kau dan aku ternyata cuma sebentar

Cinta telah berakhir
Kita tak mampu jadikannya cinta sebenar
Semua akan tahu segalanya
Kau dan aku ternyata cuma sebentar

Cinta telah berakhir
Kita tak mampu jadikannya cinta sebenar
Semua akan tahu segalanya
Kau dan aku ternyata cuma sebentar

Kisah kita ternyata cuma sebentar


Xoxo, 
Bercakap dengan bintang. .

ENA MENCARI 10 BLOGGER BERTUAH!

tim87 | 1:20:00 PM | | | 2 Comments so far
Assalamualaium korangg!

Lama tak join segmen. haha!

Macam biasala eh, korang klik ja banner kat bawah ni haa..



Tamat pada 31 October 2015.


xoxo,
bercakap dengan bintang

CPUV NUFFNANG OKTOBER 2015

tim87 | 12:13:00 PM | | Be the first to comment!
Assalamualaikum korannggg!
Selamat Hari Jumaat!

Just nak share je 10 CPUV je aku dapat bulan ni. Takpe, takpe.. Aku faham, Nuffnang takkan bagi kat orang yang jarang post entry kat blog! hahaha! padan muka aku.

Tapi syukurlah. Daripada tak dapat langsung, 10 ni pun dah cukup. Nah, amek kau!

p/s : korang yang blogwalking kat belog aku ni rajin-rajin la klik iklan nuffnang yang terpacaakk kat situ keyh.. Alaaa, klik je pun. Tak de bayaar-bayar.. hahaha!





xoxo,
bercakap dengan bintang

Tuesday, October 27, 2015

Happy birthday b sayang!

tim87 | 3:00:00 AM | Be the first to comment!
Happy birthday b sayang..!

sayang doakan b panjang umur, diberi kesihatan yang baik, kerjaya yang baik dan dipermudahkan dalam apa jua urusan b. Hope all your dreams come true b. Sayang rindu sangat kat b. Rindu sangat-sangat. Takde ape yang boleh sayang bagi kat b melainkan kasih sayang je.. semoga b dapat terima sayang seadanya. B jaga diri b elok-elok ok. Nanti kalau b sakit sape nak jage sayang ni.. huhu..
Sayanggg b sampai mati. Miss u b. Miss u.

P/s : nanti kite g holiday ok. Pleaseeeee b! Promise? Paling-paling pun Cappadocia jadiii laaa b.. ehhe.. ;)



Mmmmuahhhciked.!

Xoxo, 
Bercakap dengan bintang

Monday, October 26, 2015

Kategori Manusia

tim87 | 11:45:00 PM | 1 Comment so far
Assalamualaikum korang!

Ada 3 kategori manusia skang neh yang aku boleh detect:

1) Tiadanya dia dicari2. Adanya dia dihormati.
2) Adanya nya dia seumpama tiada..
3) Adanya dia menyakiti,tiadanya dia diSumpahi.

Di manakah kategori anda berada 1,2 atau 3..?
Aku? Semua diatas kot.

#jahat



Kbai.

Xoxo,
Bercakap dalam hati

Langit

tim87 | 6:17:00 PM | Be the first to comment!


Kalaulah boleh lari dari semua keadaan, memang aku akan ke langit. Tak siapa tahu. :'(

Xoxo,
Bercakap dengan bintang

Orang baek.

tim87 | 2:39:00 PM | Be the first to comment!
Assalamualaikum korang!

Orang baek tu ramai kan? Ermm..
Tapi maybe segelintir ja ya tepat untuk kita. Segelintir ok.. segelintir.

Yang selebihnya tu mungkin ujian buat kita. Yess, ujian. Aku ulang lagi. UJIAN.

Kbai.

Xoxo,
Bercakap dalam hati

Sunday, October 25, 2015

Kangen deh.

tim87 | 3:01:00 AM | Be the first to comment!

Assalamualaikum korang! 

Rindu nye nak mesra-mesra camni. Nape b jauh ah.. huhu. Rinduu sangat2!
Tipu la korang yang PJJ tu tak craving camni kan?


Xoxo,
Bercakap dengan bintang

Thursday, October 22, 2015

I Love You tanpa perasaan.

tim87 | 3:26:00 PM | Be the first to comment!
Assalamualaikum korang. 

Terjumpa ni kat feed aku.

Ermm.. tak mustahil kan? Haha. *ketawa selamba* 
 Sebut boleh, . Sayang lah, love u lah, bla bla bla.. semua boleh buat. Boleh sebut.
dalam hati siapa yang tahu kan
*makan hati betol!*


Xoxo,
Hati merah yang hitam

Wednesday, October 21, 2015

Stress waktu cuti!

tim87 | 11:02:00 PM | Be the first to comment!
Assalamualaikum korang!

Dah masuk beberapa hari dah aku cuti. Tapi still stress!! Argghhh... keje selalu memburu aku. Tak tahan la kalo camni selalu. Langsung takde privacy. Kerja apa kah begitu? Haishh. Ikutkan hati memang nak je anta notis terus. Apeeeee nii! Sieesss beb aku tak tahan. Korang nak tahu ape aku buat? Simple je camni haa..

1. Off kan phone.
2. Aku beli simcard baru and aku buat personal number. Hat yang lama tu aku jadikan number untuk urusan kerja jaa..

Biaq piii la dorang nak kata apa.

Tapi kan, ati still takkan tenang dan tenteram sebab pikiaq pasal kerja. Kerja ada tak pikiaq pasai aku hah? Dorang cuti camna pulak? So far lah kan, aku kalau tahu seseorang tu cuti, memang taku aku nak ganggu. Yang betui betui urgent jaaa baru aku call tu pun aku usaha dulu dapatkan apa yang perlu. Kalau dah tak dapat sangat baru aku call orang tu. Tu pun rasa bersalah teramat sangat. Haaa! Senang cerita camni lah, kalau aku pun tak nak di ganggu waktu cuti, macam tu jugak aku tak ganggu orang waktu orang cuti. Sumpah cuti kali ni aku stress sangat-sangat. Boleh leleh ayaq mata tau dak!! Nangesssss jaa bila stress.. takdak pun yang paham aku waktu ni. Hhmmmm..

Tak tau plak aku nak bebel malam ni pasal stress. Sumpah dah aku makin tak tahan dengan organisasi aku skang ni. Pelik dan melampau-lampau. Aku try nak hepi-hepi kan diri aku. Dah boleh dah. Dah boleh adapt dah bab-bab keje walaupun belum semua aku belajar. Tapi bila dah start nak try rasa keseronokan bekerja tu, bila pihak atasan dan orang-orang tertentu tu buat aku jadi nekad pulak nak resign. Spoil betul!! Dah nak capai dah keseronokan tu. Dem!

Sapa la nak paham aku skang ni ah. Sapa!!!! Hati tengah berkecamuk! Stress sangat-sangat dah! Henpon ni pun dah berapa kali aku baling dah. Kesian family aku. Kadang-kadang dorang bercakap pun aku tak jawab. Aku respon kasar. Aku respon rasa nak marah walaupun takde kaitan ngan dorang. Ermmm.. and mostly cakap aku kurang bercakap skang. Hangen tak tentu pasal je. Especially mak aku ngan somi aku. Dorang cakap aku ni nak marah je keje. Heshh.. tu aku mengaku. Memang 2 3 ari ni aku rase nak marah je walaupun takde sape carik pasal ngan aku. Tapi bila aku buka whatsapp jabatan ke dapat call daripada jabatan ke, aku otometik marah dengan sapa yang bercakap ngan aku lepas tu. Ermm.. sorry mak... sorry semuaa..!! :'( aku emosi sangat. aku yakin 200% punca daripada kerja aku! Masa cuti ni lah arahan dari atas lah, arahan itu arahan ini lah, call dari staff lah itu lah ini lah... kusut tau tak!! Kusuuttttt!!! Arghh!!! Kenapa aku seteruk ni ahhh!!!!! :'( nak meraungggg je ni haa!! Uwaaaaa!! Sumpah aku tak tahannn!! Kalau tak sebab kewangan dah lama aku berhenti kerja...!! :"( hati merah ni je tempat aku lepaskan marah aku. Spoil dah belog ni tau x!!

Salah aku semua ni..!! Salah aku salah pilih kerjaya!! Salah aku!!
Takde sape yang faham keadaan aku skang. Takde. Takde. :"( sedeh sorang sorang. Kemurungan dah skang ni..

Tu lahh.. dari hari tu aku nak resign, korang tak bagi. Bila dah jadi camni, pandai cakap sabar sabar sabar. Korang tak rasa apa yang aku rasa tau tak!! Kusuuttttt sangaaaattttt2! Tak tau nak explain camnaaaaa!!!! :'( yang aku tahu skang aku nak nangis je. Rasa nak pecahkan je henpon ni ha...  maksimum dah tahap kesabaran aku ni.
Rasa nak jauhkan diri daripada orang je. Rasa nak melarikan diri je. Rasa nak menyepi je. Jauh daripada semua orang. Hilangkan diri dan biarlah takda siapa yang tahu. Biarlah. Dah kata pun tak faham keadaan dan perasaan aku kan. So elok sangat lah aku bawak diri. Ermmm.. :'( Ya Allah.. apa nak jadi ngan aku ni hah..

Xoxo,
Hati merah dah gelap.

Monday, October 19, 2015

come back!

tim87 | 12:24:00 AM | 2 Comments so far
Assalamualaikum korang!

Setelah berhempas pulas seminggu dua ni kerja non stop, baru malam ni dapat bukak belog ati merah ni. Rindu bebeno nak type entry!

Banyak benda jadi lately ni. Event, meeting, problems, kerja, family matter, personal matter here and there and bla bla blaa.. bosan! Hidup memang kene stress ke hah? Ermm..

Eh, type belog takleh stress stress. Dah promise dah ritu. Just be myself yang dulu-dulu. Biaq pi la orang nak kata apa kat cheq. Speakinggg dahhh!

Nak story best best je keh..! Semalam baru je setel Majlis Ijab Qabul adek pompuan aku. Yang terlebih eksaited nak buat itu ini tak lain tak bukan.. jeng..jeng..jeng..! Aku lerrr! Ekkeke..! Mistake nye skang aku keje kat Kapit. Kalau kat Sibu, dah banyak dah impian aku dulu yang tak tercapai, aku buat masa kawen adek aku ni ha... ermm.. tapi kan, tu pun ade jugak yang terrrrbuatt! Bukan sebab malas eh! Sebab aku takde masa langsung ngan family! Sebab ape? Sebab aku skang dah jadi hamba keje dah. Dah kenape tu aku pun tarak tauuu maa! Ermmm.. :(

Ok, tak banyak yang aku dapat share pasal majlis tu. Cuma aku boleh share la apa yang aku buat, gambar-gambar and bebel apa yang patut. Aku kan suka buat benda-benda seni ni, suke DIY, suke demand perfect part-part tu. Hahah! So, kebanyakan part-part yang remeh tu bagi kat aku. Part dapur? Ermm.. part tu bukan bidang aku sangat so aku kurengg sket la ke dapur.. cuma tolong itu ini secubit dua ade la.. Kikiki.. Malang kan dapat pompuan cenggini? Erkk.

 Eh,kita bebel pasal majlis ni kat next entry boleh? Yang pasti aku tengah lapaarrrr skanggg tunggu begerr tak sampai-sampai.. haha!!

Dan yang pasti jugak aku tengah menderma darah kat luar rumah ni sambil baring-baring tengok bintang. Perghhh, asyik gua cakap lu! Baru boleyy feeling-feeling cite hindustan sambil golek-golek! Eh? Kah..kah..kah!!

P/s : bintang, aku perlukan sesorang!!


Mmmmmmmuuuahhhhhcikeddd!



Xoxo,
Bercakap dengan bintang..

Saturday, October 10, 2015

Music and me.

tim87 | 1:03:00 AM | 2 Comments so far
Assalamualaikum uolls!

This is me everyday! Not sometimes! Hahahah! Btw, I love music! Music dan aku tak dapat dipisahkan. Muehehe!


Ermmm.. I used to lay in front of the speakers and played my favorite records. Favorite artist. Favorite song. Layannnn abesss! Feeling feeling sensorang giteww! This brought out that memory. My memory. Him? Ermm.. Haha.  *ketawa sinis* I wish life was that easy now. But it is not easy beb! Tsk.. tsk...tsk..

Leave me alone! Huhu. Ko jak paham aku bintang oh. Bintang..bintang... *geleng pala*


Xoxo,
Bercakap dengan bintang..

Friday, October 09, 2015

Calon MIT!

tim87 | 4:12:00 PM | | 2 Comments so far
Assalamualaikum korang!

 Isnin lepas nama dah keluar kat sistem SSO. Debar weh. Dengan line rumah pulak tak mengizinkan. So, terpaksa pulak mintak tolong yang tersayang untuk bukak sistem tu kot-kot nama aku sangkut pulak. Aku yang kat rumah gelisah tak tentu. Haha. Macam nak beranak pun ada kot. Ekekek.. tengkiuu sayanggg!

So, this is the result! Tadaaaa...

syukur ke hadrat illahi.. dapat jugak aku lepas ujian fizikal untuk jawatan Inspektor yang lepas. Aku dapat ke step seterusnya iaitu Malaysian Integrity Test (MIT). dengar-dengar sebelum ni ramai yang tak lepas exam ni. Erkk.. cuakk pulak aku dengar. Bukan senanggg wehh nak keja skang nih..

Happy happy jugak beb. Ada badnews sebenarnya nih. Tarikh MIT tu clash pulak ngan adek aku punye reception kat Kuching.  Alamak..! Terusss berbelah bagi beb. Ikut hati nak gi je.. tapi masalahnya aku orang kuat majlis. Buat itu buat ini. Aku buat doorgift, aku buat hantaran, aku buat pulut kuning, aku deco photobooth, adoiiii.. pecah palaaaa pikiaq..

Kalau korang, korang camner? Puas dah call Bukit Aman bahagian Pengambilan. Tapi dorang tak leh nak adjust tarikh ngan tempat aku. Sebabnya bukan dorang yang uruskan. Semua yang berkaitan ngan MIT ni diurus oleh Syarikat MIMOS. Bila aku try call MIMOS pulak tak dapat-dapat. Asyik masuk operator je.. haishh..

Adakah memang takdir aku tak dapat nak jadi polis ni ah? Buntu dah. Ade sape tak boleh tolong? Tukar tempat ke tukar tarikh ke tak kisah! Ke aku gamble je turun exam di Kuching? Huhu

Sob .sob .sob..


Xoxo,
Bercakap dengan bintang. .

Monday, October 05, 2015

Keputusan Ujian Fizikal Jawatan Inspektor 2015

tim87 | 1:41:00 AM | 2 Comments so far
Assalamualaikum korang!

Benda yang ditunggu-tunggu hampir tiba. Ermm..walaupun masa ujian fizikal aritu sepatutnya keputusan keluar hujung bulan Ogos. Namun mungkin sebab beberapa masalah, so keputusan agak lewat dikeluarkan. Info ni aku dapat dari FB Polis Diraja Malaysia.



Risau, nervous, debar-debar semua ada. Ari-ari dok semak kat SSO tu tapi belum jugak keluar. Hopefully besok ada lah nama aku sangkut walaupun agak pancit masa larian 2.4km aritu. Takpa takpa. Usaha kene ada walaupun tak dapat.

Kena redha dengan keputusan esok. Siapa yang keluar nama esok, automatik dapat g ke step seterusnya iaitu MIT Test.

Goodluck untuk semua yang attend fizikal test aritu ok. Harap semua korang dapat. Esok aku share keputusan aku k. Dapat ke tak dapat ke, takpe. Aku redha je. Ermm aku cuba bidang lain pulak. Ermmm. :') *hampa dalam hati*

Tunggu je esok keh. Korang bukak website PDRM, carik SSO macam kat bawah ni.

Semoga berjaya. Semoga dipermudahkan.. aminn..


Mmmuahhciked.

Xoxo,
Bercakap dengan bintang...

Saturday, October 03, 2015

Pecah Rekod OT!

tim87 | 3:07:00 AM | Be the first to comment!
Assalamualaikum korang!

Da lagi ke yang belum tidoq time ni? Haha. Rindu pulak nak blogwalking tengah tengah malam cenggini.

Btw, aku baru je balik dari opis ni ha. Huhu. Pecah rekod aku dok Kapit nih, aku stay kat opis sampai kol 2 lebih!! Kalau family tau ni memang mampuih aku.

Balik-balik jumpa Faiz Ibrahim punya statement. Arghh! Memang terasa abess aku dibuatnya. Haha!
Rasa macam seram pulak nak balik. Rasa nak tido ja kat opis tu. Hoho. Kat sini kalau nak lalu rumah aku ada la jumpa 2 pub yang terdekat. Biasa orang mabuk yang aku takut. Takut dia ganggu je. *pernah jadik doh!!*

Kalau tak sebab awal pagi esok aku nak gi Song, dah tido kat opis dah aku tadi. Haishhh! Sanggup jadi hamba kerja bak angg!

Bah, aku blah lu. Saja nak bebel tengah tengah sebab dah takdak sapa dah nak dengaq bebelan aku neh. 

B, sorry b sebab tak dengaq nasihat. Lambat balik! Ketegaqq sangat kan. Ermm..

Tapi apa boleh buat, SYMP kan. Ermm..

Bah, tido jom. Nak paksa jugak mata ni. Eksyen pulak tak dapat tidoq  Mata dah kembang ni.

Goodnite peeps!
Mmmuahhciked!


Xoxo,
Bercakap dengan bintang


Thursday, October 01, 2015

Bukan Diriku

tim87 | 8:46:00 PM | Be the first to comment!
Assalamualaikum korang!



BUKAN DIRIKU - SAMSONS

Setelah kupahami
ku bukan yang terbaik
yang ada di hatimu
Tak dapat kusanksikan
ternyata dirinyalah
yang mengerti kamu,
bukanlah diriku

Kini maafkanlah aku
bila ku menjadi bisu
kepada dirimu
bukan santunku terbungkam
hanya hatiku terbatas
‘tuk mengerti kamu
maafkanlah aku

reff:
Walau ku masih mencintaimu;
Ku harus meninggalkanmu;
Ku harus melupakanmu

Meski hatiku menyayangimu;
Nurani membutuhkanmu;
ku harus merelakanmu

Dan hanyalah dirimu
yang mampu memahamiku
yang dapat mengerti aku,
ternyata dirinyalah
yang sanggup menyanjungmu
yang dapat menyantunmu,
bukanlah diriku



xoxo,
bercakap dengan bintang

Perpisahan ini

tim87 | 8:35:00 PM | 2 Comments so far
Assalamualaikum korang!

1st entry aku bulan ni dimulakan dengan lagu PERPISAHAN INI. Ermm.. Hayatilah lirik dan muzik nya. Syahdu betul. Baeklah. Oktober, pelizz la be nice to me. :'(



Perpisahan ini - Aizat 

Di sini bermulanya pertemuan yang terakhir
Kehilangan amat terasa di hati
Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua hanya sementara

Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Ingin ku memiliki lebih dari itu

Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Perpisahan yang tak ku duga telah terjadi
Dirimu pergi biar ku sendiri

Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua hanya sementara

Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Ingin ku memiliki lebih dari itu


*tskk..tskk..tskk..*


Xoxo,
Bercakap dengan bintang