Wednesday, June 15, 2011

jOm piLih tEma KaweN..!

tim87 | 8:18:00 PM | | 10 Comments so far
saLam U'aLL..! lame dh xjengok belog nihh! =)
ct tibe2 tjumpe seswatu yang nk ct share ngn engkorang sume.. jom tgok..!
pada B2B yang masih lagi tercari2 tema untuk kawen diorang, meh cni ct share kan... trjumpe salah dalam fb kawan ct.. soee eykk kepada yg empunya.. ct just nk share kat diorang jee.. sdikit sbanyak dapat gak promote produk diorang kan.. =)


black+green+white

blue+white

purple+black+white.. ske tgok kaler nih! =)

white+silver.. suci je kaler die kan.? hehe~

green apple+white

royal blue+black+white

wah! terang nye..! yellow+black+white.. warna diraja!

hot pink+purple

black+pink+white

haaa..! diz is my theme! hehe~ black+red+white.. canteq kan..?

green+blue

peach+orange


haaaa... korang dh tgok dh..? so, pilih la lagi ape tema korang.. hehe~ smakin excited la plak kan nk jd B2B ni kan.. ni je la yang Ct dpt share hr ni keyh.. pada sesape yg blum pilih or baru nk merancang jd B2B tu, ni hadiah utk korang.. pilih2.. free jerkk.. eyh, btw, diorang ni actually buat kad.. on9 je kalau xsilap CT la.. ni diorang nyer link, xsure ade belog ke x.. CT just add diorang kat FB jerk.. terjah la, ape lagi! link : kad kahwin
ok..stakat ni je dulu eyk.. CT ade dinner ngan family mlm nih.. CT balik rumah dulu eyk.. rajin la sgt dok opis ni lelamer kan.. hahhaha~ wassalam...

biLik tiDo oH biLik TidO..

tim87 | 8:10:00 PM | | | 2 Comments so far
assALamuaLaikum seMuaa.. =)
lamenye xjengah blog ni kan! bz la beb.. balik dr kursus kat SABAH then trus p KUCHING sbb nk dok EXAM.. heee~ exam bidan terjun jerk.. haisshh! doakan sy LULUS okaaee! aminn~ =)

btw, jom kite citer2 psl bilik tdo pnganten.. sy tgh dok pk2 nih, nak soh org buat ke nak DIY sndiri.. ape korang fikir yg trbaek eyk..? CT ade la jgak search2 kat EncheK gooGLe.. mane tau dpt idea nk DIY sndirik kn.. so, diz is the result..




:: bilik CT nnti lebih kurang kaler ni jgak, iaitu krim, cume xde wallpaper tu, big boss xnak wallpaper2 nih.. =) suci je kn kaler die..?




:: bilik CT plak lbh krg kechik cam nih, tp kitorg bsr cket lg dr ni.. simple but nice kan..?




:: ni pon gojes.. sbb lembut je kaler die.. tp CT xske pink dr dulu2, so, REJECT! hehe~ eNcheK TUNANG pon xske PINK.. hee~



:: haaa.. ni plak green apple.. canteq kan..?? tp tema CT bkn hijau..



:: kaler biru ni plak just ok je.. kemas n xbyk deco..




:: bilik ni pn mcm yg CT idam2 kn jugak..! full set kaler puteh!! CT dh survey dh prabot camnih, harga pon canteq jgak beb! heee~ so, think b4 u buy.. pilih yg ikut bjet je.. ok..!


:: hiasan ni pn simple.. part yg best tu is pomander ball tuh! CT dh buat DIY pon pomander ball ni kaler putih n merah! =) konon2 nk gantung2 kat blkg katil.. hee~ 



:: pepel putih! simple but nice! =)




:: kaler ni plak canteq.. tp trg sgt la mak ngah kalau nk buat deco bilik tidur.. kan..? deco die plak sgt tip top!






:: haaa~ part ni best.. xtahu la plak pe bnde nye kat blkg tu.. cmner diorg buat eyh..? i adore diz!




























 so, u all sume.. tlg la sy cr idea ni.. nak DIY ke x eyk..?? konsep CT nk simple but nice jerk.. xnak deco over2 sgt coz bilik CT kechik jerk.. wedding planner CT ckp, kalau bilik kechik, xseswai deco byk2.. nmpk smpit.. abg ct plak ckp cmnih, " kalau kiter pndai brmain dgn lmpu, bilik kiter akan jd nmpak luas n bsr.. maybe betul kot..? sbb tgok kat ikea pn bnde2 simple je, cume diorg pndai mainkan lampu n hiasan diorg tu.. tu yg nmpk canteq tuh.. btol x..? =)


** dlm hati CT totap nak GRAB brg2 kat IKEA tu, tp CT ni jaohhh sgt2, cmnerr nk angkut eyh..? kalau nk soh enchEk tunang bawak balik, lepas ke kargo eykk..? dpt ke die angkut brg2 tu..? spe plak yg nk aturkan kalau smpai brg2 tu plak..?? CT..? adoooiiiyaaii... oh IKEA, tolong la bukak cawangan kt SARAWAK plak.. xkesian ke ngn CT nih yg mengidam barang2 engko ni haa..? =p ye2 je nk mtk tlg kan..? hahahaha~ 
pasal design plak, CT kalau blh nk DIY je bilik ni.. bkn ape, save bdget cketkn.. tp xtahu mcmne org hias gune kain chiffon or satin tu eyk, mnjadikannya scallop.. msti byk gune kain kan..? 

ok la beb, any idea, drop je kat bwh ni eyk.. tlg CT okaee!
THANXXX SUMEE~ WASSALAM.. =)