Saturday, April 30, 2011

mAsOk kLass!!

tim87 | 2:05:00 PM | Be the first to comment!
harI ni..klas untuk sem 4 dh mule dh.. alaaa..nak kene pk pasal asgmnt g la ni wehh.. uwaaaa~ mlss la nk buat..sbb rs nyer thn ni mcm bz jerk.... u'all tau la kan bz ape.. heeeehee~ rs nyer subjek plg ssh utk sem ni, perakaunan n ekonomi.. nape la msti ade subjek tu plak eykk.. tp nsb bek ekonomi last sem lulus.. sbb dgr2 hnya 4 org je yg lulus klas ct ni.. fuhh..~ **tarik nafas lega** tapi, lulus pn nyawa2 ikan kot.. hohoo~ ntah2 50% je markah kan.. heehehe~ akibat mls study la ni..

btw, ct nyaris nk quit sem ni or nk postponed sem ni.. sbb nyer, ermm..hal kewangan la kot.. bnyk bnde nk kene gune duit la bulan nih.. pape pun, yuran CT lepas gak sbb dpt gaji areas.. tp xbyk r, ckup2 mkn jerk.. ckup2 nk byr yuran..kalau2 la ct quit, msti xdpt lgi nak pakai topi sgiempat tu kan.. huhu~ xpe la, nsb bek enchek tunang bg smangat.. die ckp cmni tau " biar kta susah dhlu, nnti ms dpan kite sng".. so, ct pgg jugak la kate2 beliau.... heee~ wlpn hanya kata2, tp ianya sedikit sbanyak mmbakor semangat ct untuk truskan perjuangan nihh.. cheehhh.. cdeyh la plakm mngenang nsb nih.. xpe la, kalau ade rezeki nnti, ade la tu kan.. doakan ct ye sume! =) untuk enchek tunang, I LOVE U SO MUCH!!!! muahhh3x.. =) heee~

Monday, April 18, 2011

d.i.y tQ tag..

tim87 | 6:52:00 PM | | Be the first to comment!
SALAM SEMUA...
ARITOK TRY MOK POLAH DIY TQ TAG K OUR BECOMING FUNCTION.. MACAM XCANTEK JK KDAK POLAH KDEYY.. KITA TEK KIRA MOK SAVE BDGET NK, ALU PTOK GK JD NYA KOH.. NYA CATEK JK LAM TOK, P MUN DAH PRINT MCM APA JK.. NYA MPUN TULISAN KDAK BLURR2 JK.. CKIT2 JK LA. P NMPAK XCANTEK EVEN CKIT JK CACAT NYA.. GNEY YA AH..? MUN MOK ANTA KDEY MSTI BSR GK KNK CHARGE NK..? HMM.. FRUST EYH.. TOK ANTARA PIC TAG YG SMPAT MEK POLAH..KOMEN LA APA YG PATUT KEYH.. **MODE : CDEYH N FRUST :: HOOHOHO~


warna ni plak hitam merah putih, ingat kan canteq, dh siap xcanteq plak.. hrmm..frustt!

warna pink kat atas ni cam canteq jerk kan..? tp........... u'alll tau x, enchek tunang xkenan la pulak.. sbab die ckp ade gambo ayam.. ayam ke tu ek..? ct ske sbb di pic burung.. tp die plak ckp ayam.. huhhh! confiuss2..
warna ni plak soft.. lembut je kan.. =)
gambor ni plak simple sgt.. mcm xbest jekk..
 i ske yg ni plak.. sbb ikut tema ktorang.. ok x..? tapi tarikh tu plak slh type.. apeee daa...
 blue turqoise ni simple but nice.. kan? ct ingat nk buat taq saje2 je utk akad nikah.. sbb kaler tu tema akad nikah ct..
ni mcm kanak2 riang.. heee..

rasanya stakat tok jak d update.. mun ada taq kachak gk lak, i update... heee.. mun jak timun ohh.. ska plh bnda mcmtok, tp mslahnya xbrpa pandey n xexpert.. dh jd lak, msti burok.. huhuhuhu~

~sHaRing is CarinG...

tim87 | 4:19:00 PM | Be the first to comment!
assalamualaikum wbt..
saya terbaca 1 kisah ni pasal pompuan.. just nak share ngn u'all sume eyk.. slmt membaca..! =)

tajuknye : PEREMPUAN, MEMANG BEGINI.....


Andai lelaki tahu..Apabila seorang perempuan jatuh cinta,lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.   Andai lelaki tahu..Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lema...h, tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah menyintai lelaki itu.   Andai lelaki tahu..Apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah, itulah maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu. Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh. Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang, semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku.   Andai lelaki tahu..Apabila perempuan bercakap banyak, dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas, tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.   Andain lelaki tahu..Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah, itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya, tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik, bukan untuk dirinya, tetapi untuk masa depan anda.   Andai lelaki tahu..Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda, bukan bermakna dia tidak sayang..tetapi dia terlalu sayangkan anda dan masih mengangap anda anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian. Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi. Naluri keibuannya sangat kuat. Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.   Andai lelaki tahu..Apabila perempuan merajuk, jangan kata dia mengada-ngada. Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit atau hadiah sedozen, tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat perempuan rasa dihargai.   Andai lelaki tahu..Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’, itu tidak bermaksud dia tidak menyintai tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya, bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.   Andai lelaki tahu..Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu, dia benar-benar maksudkannya. Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.   Andai lelaki tahu..Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu, jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu. Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya. Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya. Selagi dia dengan kamu, percayalah, walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.   Andai lelaki tahu..Apabila perempuan menjadi degil, dia bukan bermaksud untuk menjadi degil tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya. Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut. Andai kena caranya, jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.   Andai lelaki tahu..Apabila perempuan berkata, “tolong tinggalkan saya!”, dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya. Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja. Apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari anda semula. Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda. Perempuan sukar untuk mengawal perasaan. Dia terlalu emosional. Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.   Andai lelaki tahu..Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri. Tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan . Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. Di sebalik air matanya, tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya. Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang bisa menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya. Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyongkong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna. Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu yang terbaik untuk anak2 anda.

Wednesday, April 13, 2011

hidup..oh..hidup~

tim87 | 7:47:00 PM | Be the first to comment!
haii suma..! lamak xngabas blog tok.. dh besarang dh rupa.. pas balit dari KL ry alu xda online gk koh.. huhuhu~ bkn pa sbnrnya, broadband patah daaa..~ huhuhu..gara-gara excited glak online, alu d embak tdo, bangun jk pagi ya alu patah dh broadband ya.. nang mintak meli baru suma la ya.. 

pasal g KL rya, mcm sia-sia jk asa pegi koh.. hahak.. xda oleh alu jk.. p ok la cket, da raon2 ngn bee kmk.. =) sweet... 8least dapat lepas rasa rindu ya nk.. pegi pun mok survey brg2 yg patut utk our function.. neves jk asa tiba2 eyh..
xpandai saya mok ator pasal hal tok koh.. cdeyh da juak, xda sapa mok tolong saya.. dh la enchek tunang jaoh.. huhu~.. =(
uwwwwaaaa...~~

Friday, April 01, 2011

ApAM pOLkAdOt

tim87 | 4:13:00 PM | Be the first to comment!
haaa..! nak tau ape CT buat sEmentara mNuNggu chEese cAke tU masak..? ni haaa..
taDaaaa..!!






ni la apaM poLkadOt!





cuTe kan..??

nama nye apam polkadot! =)







saNgat siMpLe dan sEswai unTuk mInum peTang dan bReakfast.. =) sedAPpp!!

~mY chEEsE cAKe~

tim87 | 10:19:00 AM | Be the first to comment!
saLam sEmua n selamat haRi ApRiL..
hAri niE CT just nAk sHarE sUmtIng yG CT buat semaLam... heeee.. nAk tAhU aPe ke bEnde nye.. jOm kitE tErjAh.. hee~

sEmALam di mALam yAng SunYi dAn sEpi, Ct tEraMat La borinxx.. nAk cARi sEsuAtu yANg boLeh dibUaT.. sO, CT tErjaH La p dApor, koT2 adE apE2 yAng boLeh diManfAAtkan.. tErjumPe la CheDDaR CheEse, kRiM chEeSe n SpReaD cHeese.. mAcaM beShh jErk.. CT plaN la buAt CheEse caKe... WAhhh.. soDAp tu!! <--- sodAp kErrr.. hik! =)meH tEngOk aPe jAdi ngAN cHeeSe cAkE tu..

TADAAAAAA.....!!! hikk~ 



nAMpaK xkeMas sgT tp sodAppp sangat2.. =)

paNdaNgaN dARi aTas..




wALaUpun xLa sEcaNtiq oRang nyEr, tp sedaP sgT2.. 1st tiMe tRy diz cAkE... puAs hAti La... Ct bwk g oFiZz, tErsAngaT la Laku..

nAk tAHu x, aPe yAng CT buat sEMentArA meNunggU cHeEse cAkE ni mAsaK..?? jOMMM..tERJAH!!